Nume
Parola
Vizualizări: 3167
Au început activitățile în cadrul proiectului ”Consolidarea capacităților APL din Republica Moldova, Regiunea Sud”
Cimişlia, 20 Noiembrie 2014 — Agenția de Dezvoltare Regională Sud în comun cu Agenția Cehă de Cooperare și Dezvoltare, implementează un proiect soft, în cadrul căruia APL-le din Regiunea de Dezvoltare Sud își vor consolida capacitățile în scopul susținerii antreprenoriatului. În cadrul proiectului, APL-le vor beneficia de suport informațional, activități practice, vizite de studiu în scopul dezvoltării ideilor de proiect, care ar fi relevante, atît în contextul necesităților regionale, dar și față de cerințele din cadrul programelor europene.
În debutul evenimentului, directorul ADR Sud, dna Maria Culeșov a menționat că "această inițiativă își are originile încă în anul 2010, în cadrul primului Apel de Propuneri de Proiecte (APP). Încă atunci ADR Sud a venit cu propunerea de a realiza un proiect soft pentru susținerea antreprenoriatului. Cu insistența ADR Sud și cu suportul poporului ceh, prin Agenția Cehă de Cooperare și Dezvoltare, dăm startul activităților în cadrul proiectului dat. În anul 2015, urmează un nou APP și sperăm că datorită acestor instruiri vom avea proiecte calitative și viabile."
În cadrul instruirii, participanții - reprezentanți ai APL și antreprenori din Leova, Cimișlia și Basarabeasca, au fost informați despre rolul și locul strategiilor/programelor în dezvoltarea socio-economică a țării; au exersat asupra analizei financiare și analizei economice a unei idei de proiect. Reprezentantul organizației Haskoning DHV din Cehia, expertul Radim Gill, a făcut recomandări în elaborarea ideilor de proiect cît mai atractive, bine argumentate, începînd cu formularea unui titlu cît mai succint și convingător. Prezența a mai fost familiarizată cu idei de proiecte locale, la care au contribuit cu inițiative inedite, dar binevenite pentru întreaga Regiune.
Ciclul de instruiri va continua în Regiunea Sud, prin ateliere de lucru organizate și la Căușeni, Cahul și Taraclia, pentru vorbitorii de limbă rusă.
Reiterăm, proiectul "Consolidarea capacităților APL din Republica Moldova, regiunea Sud", prevede fortificarea capacităților actorilor locali și regionali în aplicarea instrumentelor de dezvoltare socio-economică echilibrată a RDS.