Nume
Parola
Vizualizări: 2205
Recepția la terminarea lucrărilor în cadrul proiectului „Sporirea atractivităţii turistice a zonei Centru prin consolidarea patrimoniului existent” s. Donici, r-nul Orhei
Donici, Orhei, 24 Octombrie 2014 — Pe data de 23 octombrie curent a avut loc recepția la terminarea lucrărilor a obiectivelor "Reparația acoperișului și amenajarea terenului aferent casei muzeu „A. Donici"", „Amenajarea parcului din comuna Donici, r-nul Orhei" și "Reparația trotuarelor din comuna Sărătenii Vechi, raionul Telenești„ din cadrul proiectului „Sporirea atractivităţii turistice a zonei Centru prin consolidarea patrimoniului existent".

În cadrul acestui proiect a fost restaurant complet acoperișul din șindrilă a muzeului și amenajat terenul aferent acestuia. Tot aici a fost construit un parc de odihnă, care va contribui la ameliorarea imaginii generale a localității prin crearea unui aspect estetic, atragerea turiștilor și dezvoltarea turismului rural în Regiunea de Dezvoltare Centru. De asemenea, a fost reparat circa 1 km de trotuar care duce la muzeul din comuna Sărătenii Vechi, r-nul Telenești. Costul tuturor lucrărilor depășește suma de 1,7 mln lei, bani alocați din Fondul Național de Dezvoltare Regională.

Acum urmează aprobarea recepției de către Inspecția de Stat în Construcții și stabilirea termenului de recepție finală.

Reamintim că proiectul „Sporirea atractivităţii turistice a zonei Centru prin consolidarea patrimoniului existent" este implementat de Agenția de Dezvoltare Regională Centru, din Fondul Național de Dezvoltare Regională. Suma alocată pentru implementarea acestui proiect a fost de 5 108,7 mii lei mii lei, la care autoritățile locale și-au asumat responsabilitatea de a contribui cu amenajarea obiectivelor în sumă de 670, 0 mii lei.