Nume
Parola
Vizualizări: 1259
Concurs de granturi pentru autoritățile publice locale
Bălți, 15 Octombrie 2014 — „Fondul Granturilor Mici” (FGM) este un program al Centrului de Informare pentru Autoritățile Locale (CIAL) din Republica Moldova, al cărui scop este susținerea dezvoltării democrației la nivel local, promovarea statului de drept, consolidarea societății civile și calitatea educației în mediul rural, precum și sprijinirea creșterii economice la nivel local.

PRIORITĂȚILE FGM SUNT:

- consolidarea democrației locale, buna guvernare a administrației regionale și locale, precum și democrația în rândul tinerilor;
- consolidarea statului de drept la nivel regional și local, promovarea conștiinței juridice în comunitate;
- consolidarea calității educației în mediul rural, democrației în școală în mediul rural (educația civică, rolul părinților, autorităților locale, ONG-urilor și a studenților în domeniul elaborării politicilor educaționale locale și viața școlară);
- inițiative orientate spre o creștere economică echilibrată la nivel regional și local.

CINE ESTE ELIGIBIL?

Entitățile eligibile pentru participare la concurs sunt primăriile, consiliile raionale și organele legislative și executive din UTA Găgăuzia, care cooperează cu ONG(-uri) locale sau cu un grup informal local de cetățeni.

IMPORTANT! Cooperarea cu un ONG local și/sau grupuri locale informale de cetățeni este o condiție obligatorie.

ESTE POSIBILĂ COOPERAREA CU ALTE APL?

Cooperarea cu alte APL și cu proiectele extinse spre alte localități este binevenită, deși o astfel de cooperare nu este o cerință obligatorie.

CARE ESTE MĂRIMEA GRANTURILOR?

Suma echivalentă în MDL a $5,000 - $30,000 (aprox. 70 000 - 415 000 MDL). Durata proiectului nu trebuie să depășească 10 luni.

CUM PUTEȚI APLICA?

Pentru a participa la concurs, vă rugăm să prezentați o notă conceptuală (în format MS Word Doc) cu descrierea scopului dvs. (în conformitate cu modelul de notă conceptuală) însoțită de o copie scanată a declarației semnate și ștampilate de către o autoritate eligibilă, expediind-o la adresa de e-mail: concurs@centruinfo.org, până la 4 noiembrie 2014, ora 24.00.

UNDE AȚI PUTEA GĂSI INFORMAȚII SUPLIMENTARE?

Informații suplimentare despre concursul de granturi al FGM pot fi obținute prin următoarele mijloace:

- făcând cunoștință cu Ghidul solicitantului ale FGM;
- prin e-mail: iulian.ungureanu@centruinfo.org;
- telefonând la (268) 9-34-08 (de luni până vineri, între orele 10:00 și 17:00).

Marți, 14 octombrie a.c., în orașul Fălești, a avut loc o ședință de informare despre concursul de granturi al FGM.

De asemenea, CIAL va organiza două ateliere de instruire cu genericul „Parteneriatele durabile, calea spre proiecte de succes”, destinate APL-urilor și ONG-urilor din toată țara. Atelierele de instruire se vor desfășura după cum urmează:

- 21-22 octombrie 2014 - în mun. Comrat (Regiunea Sud)
- 23-24 octombrie 2014 - în mun. Orhei (Regiunea Centru)

Documentele ce urmează a fi completate de către aplicanți se găsesc pe site-ul ADR Nord: http://adrnord.md/libview.php?l=ro&idc=195&id=2241

Centrul de Informare pentru Autoritățile Locale din Republica Moldova