Nume
Parola
Vizualizări: 2953
Au fost reluate lucrările de reabilitare a Lacului Sărat din Cahul
Cahul, 12 Septembrie 2014 — Regiunea de Dezvoltare Sud/10 septembrie 2014/A avut loc ședința de lucru privind reluarea lucrărilor în cadrul proiectului "Reabilitarea zonei de odihnă și agrement Lacul Sărat din or. Cahul".
Ședința a fost convocată cu scopul de a organiza relansarea lucrărilor de amenajare a albiei Lacului Sărat, a fost prezidată de șeful Direcției Generale de Dezvoltare Regională (DGDR) în cadrul MDRC, dl Valerian Bînzaru, și a întrunit mai mulți responsabili: șeful Secției atragerea investițiilor din CR Cahul - Tudor Crețu, autorul de proiect - Andrei Palamarciuc, șeful Secției management proiecte în cadrul ADR Sud - Eugen Lupașcu, antreprenorul - Dumitru Susanu, managerul de proiect- Svetlana Radu, ș.a.
În cadrul reuniunii, au fost abordate aspectele legale ale procesului de relansare a lucrărilor, au fost stabilite responsabilitățile părților implicate. Reprezentantul ADR Sud, dl Eugen Lupașcu a înaintat cerințele față de antreprenor și termenii de realizare a acestora. De asemenea au fost discutate și aspecte tehnice ale implementării proiectului. Conform planurilor de implementare, antreprenorul urmează să efectuieze lucrările de amenajare a albiei lacului în termen de 5 luni.
În a doua parte a zilei, șeful DGDR, dl Valerian Bînzaru, a evaluat situația și pe șantierul de pe strada Spirin din or. Cahul. În cadrul vizitei, s-a constatat că lucrările decurg conform graficului de execuție, calitativ și în termeni. Se execută lucrări de frezare a stratului de asfalt și se curăță fîntînile de canalizare.
Amintim că lucrările de construcție a străzii I. Spirin din or. Cahul au fost lansate la data de 11 august curent.