Nume
Parola
Vizualizări: 3014
Un drum mai bun spre capitală pentru locuitorii raionului Cimișlia
Cimişlia, 12 Septembrie 2014 — Drumul Sagaidac - Porumbrei din Cimișlia a fost deschis pentru circulație, în prezenţa ministrului Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor, Marcel Răducan şi a Viceprim-ministrului, Andrian Candu, directorul Agenției de Dezvoltare Regională Sud, Maria Culeșov, reprezentanți ai APL de nivelurile I și II și cetățeni ai localităților beneficiare de acest drum.
Drumul a fost reparat în cadrul proiectului Reconstrucţia drumului Sagaidac-Porumbrei- M3 (Chişinău-Cimişlia-Vulcăneşti-Giurgiuleşti -frontieră cu România cu lungimea de 2,68 km, r-l Cimişlia", implementat de ADR Sud și finanțat din Fondul Naţional de Dezvoltare Regională și favorizează accesul la traseul național M3 pentru locuitorii a 8 localități din raionul Cimișlia.
"De astăzi, 15 mii de cetățeni din localitățile Sagaidac, Batâr, Mihailovca, Selemet, Porumbrei, Suric, Codreni și Satul Nou vor parcurge distanța spre capitală într-un timp mai scurt și pe un drum mai bun. Sunt exact 20 de ani de cînd ultima dată a fost reparată această porțiune de drum. Este o veste bună și pentru producătorii din acest raion pentru că își pot transporta legumele și fructele spre piețele din capitală pe un drum renovat care le va permite să păstreze calitatea mărfii", a menționat Ministrul Marcel Răducan.
La rândul său, Andrian Candu, Viceprim-ministru, președinte al Consiliului Național de Coordonare a Dezvoltării Regionale a menţionat că acest sector de drum este binevenit pentru cei circa 150 de agenți economici ce își desfășoară activitatea în regiune. "Acest drum a fost reconstruit într-o perioadă de timp de 8 luni. Pînă la sfîrșitul anului urmează a fi deschise pentru circulație și alte drumuri locale și regionale. În total, în acest an din FNDR pentru construcția și reconstrucția drumurilor a fost alocată suma de circa 90 mln lei" a precizat Viceprim-ministrul, Andrian Candru.
Și directorul Agenției de Dezvolatre Regională Sud, dna Maria Culeșov, a declarat că"acest drum este deja al doilea construit de către ADR Sud, pentru raionul Cimișlia într-un timp record. Construim drumuri, apeducte, restabilim infrastructura, astfel ca cetățenii să beneficieze de condiții mai bune de trai. Ar fi bine ca în fiecare localitate din țară să existe cîte un drum de așa calitate", a menționat Maria Culeșov.
Evenimentul a continuat cu o ceremonie religioasă și activități artistice pregătite de către elevii gimnaziului din s. Sagaidac.
Reiterăm, costul proiectului este de 16 mln lei și a fost finanțat din Fondul Național de Dezvoltare Regională, durata proiectului a fost de 24 luni, dar s-a realizat efectiv în 8 luni, lucrările fiind începute în luna octombrie 2013.