Nume
Parola
Vizualizări: 3247
Misiune economică în Belgia şi Olanda, 13-17 octombrie
Chisinau, 29 August 2014 — Camera de Comerţ şi Industrie a Moldovei invită agenţii economici din sectorul agroalimentar să participe la o misiune economică în Belgia şi Olanda, în perioada 13-17 octombrie 2014, organizată în cadrul Proiectului ”Acordul de Liber Schimb Aprofundat și Comprehensiv RM - UE. Informarea și consolidarea capacităților agenților economici”.
Principalele domenii vizate în cadrul vizitei de afaceri: producerea fructelor şi legumelor în stare proaspătă şi procesarea lor, apicultură, produse de morărit, producerea biofertilizatorilor etc.
Programul misiunii economice va include:
- prezentarea sectorului agroindustrial al Republicii Moldova şi a oportunităţilor de intensificare a relaţiilor comerciale cu întreprinderile din UE;
- vizite la marile reţele/lanţuri de distribuţie din Belgia şi Olanda a produselor agroalimentare;
- vizitarea companiilor producătoare de fructe şi legume pentru a studia experienţa acestora în domeniul certificării şi implementării standardelor de calitate a produselor;
- întrevederi bilaterale de afaceri cu companii din Belgia şi Olanda.
Obiectivele misiunii economice: valorificarea oportunităţilor de afaceri cu ţările Uniunii Europene în contextul semnării Acordului de Liber Schimb Comprehensiv şi Aprofundat; promovarea potenţialului investiţional şi de afaceri al Republicii Moldova, pregătirea producătorilor moldoveni din domeniile menţionate pentru exportul pe piaţa Uniunii Europe; familiarizarea cu cerinţele, standardele ce reglementează piaţa UE şi în special cea a Belgiei şi Olandei; identificarea potenţialilor parteneri de afaceri şi iniţierea negocierilor pentru livrarea produselor agroalimentare distribuitorilor din Belgia şi Olanda.
Companiile participante la misiunea economică vor fi selectate în baza formularului de pe www.chamber.md, conform următoarelor criterii: corespunderea domeniului de activitate cu profilul misiunii economice, experienţa companiei, inclusiv în domeniul exportului, capacităţile de producere şi livrare a produselor agroalimentare, cunoaşterea limbii engleze de către reprezentantul delegat de companie etc.
Misiunea economică este organizată de CCI a Moldovei în cooperare cu Asociaţia Businessului European (EBA Moldova), Camera de Comerţ şi Industria din Antwerpen, Belgia şi CBI Olanda, fiind cofinanţată de Proiectul ”EAST INVEST”.
Formularul de participare trebuie completat și remis la CCI până la data de 4 septembrie 2014, pe e-mail: eic@chamber.md sau tel./fax.: 022 22-13-91.
www.chamber.md