Nume
Parola
Vizualizări: 3009
Companii din industria textilă își vor prezenta mărfurile în Franța
Chisinau, 22 August 2014 — Companii autohtone din industria textilă își vor prezenta mărfurile, cu stand colectiv, la Expoziția internațională specializată ”ZoomByFatex”, ce se va desfăşura în perioada 16-18 septembrie 2014, în or. Paris, Franța. În context, Camera de Comerț și Industrie le oferă asistență și consultanță celor cele 10 întreprinderi participante, cinci dintre care sunt din partea stângă a Nistrului.
Valentina Pilipovici, manager pe relații externe al SA ”Ionel”, a afirmat că, întreprinderea sa le va propune vizitatorilor ”ZoomByFatex” colecții clasice pentru bărbați și pentru dame: costume, sacouri, pantaloni etc. ”La momentul actual colaborăm cu parteneri din Germania, Italia, România, Polonia, Franța, însă dorim să ne extindem cooperarea și în alte state.
Anterior am luat parte și la alte activități expoziționale, de aceea consider că expozițiile internaționale specializate sunt unul dintre cele mai eficiente instrumente de promovare a articolelor textile, de preluare a experienței și bunelor practici în business”, a spus interlocutoarea.
La standul colectiv al Republicii Moldova vor fi expuse și mărfurile SA ”Odema”. Raisa Hailova, reprezentant al acestei companii, și-a exprimat speranța că întreprinderea sa își va găsi noi piețe de desfacere. ”Recent am implementat tehnologii moderne la linia de producere a scurtelor și paltoanelor, ceea ce face ca mărfurile noastre să fie mult mai competitive. Colaborăm cu parteneri din Italia și Slovenia, dar nu ne vom opri aici.”
Referindu-se la utilitatea participării la ”ZoomByFatex”, Marina Petrov, director al Direcției Expoziții și Târguri a CCI, a menționat că, întreprinzătorii autohtoni vor avea posibilitatea să se familiarizeze cu tendințele în domeniu, să evalueze piața și să poarte negocieri directe de afaceri. ”Orice domeniu evoluează, iar pentru a rămâne competitivi, producătorii trebuie să fie la curent cu noutățile și inovațiile. Apar noi materiale textile, altele deja sunt considerate depășite sau nu se bucură de cerere pe piață, consumatorii au anumite preferințe și producătorii ar trebui să țină cont de ele”, consideră sursa citată.
”ZoomByFatex” este una dintre cele mai mari expoziţii din domeniul industriei ușoare. Participarea cu stand colectiv la acest eveniment este gratuită și are loc cu asistenţa financiară a Uniunii Europene şi PNUD, în cadrul Programului ”Susţinerea măsurilor de promovare a încrederii”.
Până la sfârșitul anului curent încă 20 de agenţi economici de pe ambele maluri vor participa împreună la expoziţii în România şi Bulgaria.
www.chamber.md sau pagina CCI pe facebook