Nume
Parola
Vizualizări: 3049
Evaluarea procesului de lucru în cadrul proiectelor implementate în raionul Leova
Leova, 25 Iulie 2014 — Șeful Secției managementul proiectelor din cadrul ADR Sud, dl Eugen Lupașcu, a efectuat o vizită de lucru privind procesul de implementare a construcției apeductului magistral Leova - Filipeni - Romanovca și a drumului Sărățica Nouă-Tomaiul Nou, din raionul Leova.
În cadrul ședinței, dirigintele de șantier a menționat că pînă în localitatea Filipeni, traseul este construit integral (aproximativ 6000 m), iar pe sectorul Filipeni - Romanovca, țeava este montată pe un sector de aproximativ 1500 m (din 2829 metri planificați).
De asemenea, s-a discutat despre posibilitatea de a înlocui rezervoarele din beton, cu rezervoare confecționate din fibre de sticlă, din motivul că cele din urmă sunt mai rezistente și exclud infiltrarea agenților patogeni în pereți. Urmează ca autorul de proiect să prezinte soluții de modificare către Consiliul Raional Leova, ca ulterior să decidă asupra recomandărilor parvenite.
La evaluarea celui de-al doilea proiect, s-a constatat că se execută lucrări de pregătire a traseului,de defrișare a tufarilor și a arbuștilor, precum și inițierea lucrărilor de terasament.
În cadrul vizitei s-a atenționat asupra necesităților trasării repetate a axei drumului, în conformitate cu recomandările stabilite de către autorul proiectului. Deasemenea, specialistul ADR Sud, a insistat asupra urgentării efectuării modificărilor de proiect care țin de reproiectarea unui sector de drum cu lungimea de aproximativ 800 metri.
Îndeplinirea sarcinilor stabilite în cadrul vizitei de monitorizarea a proiectelor din raionul Leova, va contribui la derularea cu succes a proiectelor date.