Nume
Parola
Vizualizări: 1867
GUVERNANȚA REGIONALĂ – DE LA CONCEPT LA PRACTICĂ
Vadul lui Vodă, 23 Aprilie 2014 — Astăzi a fost dat startul Seminarului regional ”GUVERNANȚA REGIONALĂ – DE LA CONCEPT LA PRACTICĂ”. La atelierul de lucru participă reprezentanți ai Ministerului Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, specialiști în domeniul planificării strategice din ADR Centru, Nord și Sud, reprezentanți ai autorităților publice, ONG-urilor regionale și locale, profesori din Academia de Administrare Publicăprecum și consultanți GIZ.
Seminarul se va desfășura pînă pe 25 aprilie, timp în care participanții vor spori capacitățile lor în a înțelege semnificația conceptului „Guvernanță” și relevanța acestuia pentru dezvoltarea regională analizînd mecanismele existente de Guvernare regională rurală(GRR) pentru a înainta propuneri în vederea ajustării acestora. De asemenea, în timpul atelierului, cei prezenți vor explora rolul existent și viitor al CRD-lor în procesul GRR în RM și vor împărtăși experiențele lor și practicile pozitive pentru guvernarea regională.
Acest eveniment este continuarea seminarului „Guvernanța Regională Rurală: de la concept la practică”, organizat cu suportul GIZ, primul modul fiind desfășurat în iunie 2013, în Germania, iar modulul doi – în noiembrie 2013, în Muntenegru. Primul modul a avut scopul de a dezvolta abilitățile participanților în domeniul analizei conceptuale a Guvernării Regionale Rurale (GRR) și aplicarea acestora în dezvoltarea regională. În perioada între aceste 2 module (iulie-octombrie 2014), participanții din RM au elaborat studiul de caz „Dezvoltarea capacităților CRD-urilor în domeniul guvernanței regionale”. Acest studiu a fost prezentat și analizat în modulul doi petrecut în Muntenegru, unde de comun acord cu experții a fost luată decizia de a continua cu organizarea unei sesiuni practice în RM cu participarea membrilor CRD-urilor și ADR-urilor, care are scopul de a dezvolta capacitatea lor de a percepe conceptual „Guvernanță regională” și de dezvolta mecanisme noi de guvernare la nivel regional.