Nume
Parola
Vizualizări: 2456
Centrul CONTACT susţine incluziunea socială a copiilor cu dizabilități.
15 Aprilie 2014 — Un grup de copii cu nevoi speciale din orașul Cahul în ziua de 12 aprilie s-a remarcat prin implicarea lor în activități distractive cu desene pe față, concursuri și jocuri interactive organizate de clovnii. Acțiunea face parte din proiectul “Metode interactive de educație - premisă a dezvoltării armonioase a copilului”, implementat în colaborare cu autoritățile locale, agenți economici și organizații obștești din orașul Cahul de echipa AO “ARTENA”, în cadrul proiectului “In the Core of Partnerships − V4 transition experience transfer for enhancing EaP CSOs' sustainability” realizat de Centrul CONTACT şi Institutul Independent pentru Drept şi Societate Civilă.
În cadrul activităţii desfășurate în incinta școlii primare “A.Donici” s-a pus accent atât pe aspectul distractiv, cât şi pe dezvoltarea abilităţilor lor. Beneficiarii sărbătorii, cu ajutorul clovnilor au aflat tehnica modelării baloanelor în tot felul de animale. Surpriza cea mare a fost gustarea dulce, asigurată de echipa AO “AZI”. Totodată, copiii au dansat sub “ploaia bulelor de săpun” și s-au distrat alături de voluntarii AO “AZI”, elevi ai Colegiul Industrial Pedagogic din Cahul. „Acţiunile de acest gen contribuie la formarea unui comportament adecvat şi integrarea în societate a copiilor cu nevoi speciale“, a spus Natalia Crasilnicov, preşedinta Asociaţiei “ARTENA”. Astfel, parteneriatul între AO “ARTENA” , AO “MOLDACTIV”, AO “AZI” și AO “AXIS” sporește gradul de incluziune socială a persoanelor cu dezabilități, astfel încât acști oameni să poată contribui şi participa în mod egal la viaţa şi cultura comunităţii. Deasemenea, ei să nu mai fie marginalizați, ci încurajați și motivați să se implice în activități utile.
Proiectul “Metode interactive de educație- premisă a dezvoltării armonioase a copilului” este realizat cu susţinerea financiară a VISEGRAD International Fund, în cadrul proiectului “In the Core of Partnerships − V4 transition experience transfer for enhancing EaP CSOs' sustainability” implementat de Centrul CONTACT şi Institutul Independent pentru Drept şi Societate Civilă.

Persoana de contact Aleona Veselovscaia, coordonator de programe. Tel: 022 23 39 46, email: elena.veselovskaia@gmail.com