Nume
Parola
Vizualizări: 2685
Camera de Comerț și Industrie prestează servicii în domeniul declarării electronice a mărfurilor la export
Chisinau, 14 Aprilie 2014 — În calitate de broker vamal, începând cu luna aprilie 2014, Camera de Comerţ şi Industrie a Republicii Moldova prestează servicii în domeniul declarării electronice a mărfurilor la export, a informat vicepreședintele CCI, Tudor Olaru, în cadrul ședinței operative de luni, 14 aprilie.
Potrivit sursei citate, declararea electronică permite vămuirea mărfurilor la distanţă, oferindu-le beneficiarilor mai multe avantaje. ”La fiecare etapă de prelucrare a informației, procesul de declarare electronică este complet transparent, inclusiv pentru client. Procedurile de vămuire electronică se efectuează de la distanță, nu este nevoie de prezența personală a participanților la proces, iar problemele generate de resurse financiare, spațiu şi timp sunt soluționate. Conectarea și comunicarea cu mediul extern – clienți/furnizori/instituții publice – se face rapid. Totodată, declarația vamală poate fi depusă la orice oră”, a precizat Tudor Olaru.
Vicepreședintele CCI a accentuat că declarațiile electronice sunt furnizate prin Internet, cu utilizarea sistemului de criptare, fiind asigurată securitatea completă și confidențialitatea datelor.
Camera de Comerţ şi Industrie a Republicii Moldova prestează servicii în domeniul declarării electronice a mărfurilor la export, în conformitate cu prevederile Codului Vamal al Republicii Moldova şi Hotărârii Guvernului nr.904 din 13.11.2013 “Pentru aprobarea Regulamentului cu privire la procedura vămuirii electronice a mărfurilor la export”.
În context, CCI a desfășurat mai multe seminare de instruire pentru consultanţii în domeniul vămuirii şi experţii-evaluatori din cadrul CCI, sporind nivelului de calificare profesională a acestora.
La momentul actual, în întreg sistemul CCI activează 130 de specialiști în domeniu.
www.chamber.md sau pagina CCI pe facebook