Nume
Parola
Vizualizări: 4986
Produse informaţionale noi în domeniul sănătăţii
Chişinău, 26 Iunie 2013 — Centrul pentru Politici şi Analize în Sănătate (Centrul PAS) anunţă lansarea a două produse informaţionale inedite în domeniul sănătăţii - SPITALE.MD şi TUBERCULOZA.INFO

Portalurile sunt parte ale platformei recent create, E-SANATATE.MD, care îşi propune să devină o sursă specializată de informaţii relevante pentru toţi cei interesaţi de reformele sistemului de sănătate, care doresc să se implice în discuţii, să propună soluţii şi să caute răspunsuri la cele mai diverse întrebări cu privire la sănătate şi promovarea sănătăţii în Republica Moldova.

SPITALE.MD cuprinde 55 de instituţii medicale de nivel raional, municipal şi republican, lista cărora urmează a fi extinsă pentru a acoperi toate cele peste 80 de spitale publice şi private din Moldova. Portalul respectiv oferă posibilitatea tuturor utilizatorilor de a contribui la clasamentul şi evaluarea spitalelor, la evaluarea comportamentului personalului medical, a calităţii şi nivelului de acces al populaţiei la serviciile medicale.

Utilizatorii portalului vor putea, de asemenea, să compare spitalele şi calitatea serviciilor medicale oferite de acestea, să lase comentarii privind accesul în instituţiile medicale, calitatea şi atitudinea personalului medical, să relateze despre problemele cu care s-au confruntat.

TUBERCULOZA.INFO conţine informaţii de referinţă despre tuberculoză în Republica Moldova. Crearea acestei pagini este argumentată de necesitatea informării populaţiei Republicii Moldova despre principalele provocări ale tuberculozei, oferirea răspunsurilor la nenumăratele întrebări legate de diagnosticul infecţiei, tratamentul şi suportul bolnavilor de tuberculoză. Prin accesarea paginii web TUBERCULOZA.INFO utilizatorii vor găsi istorii de succes, sfaturi utile, precum şi o listă a instituţiilor medicale, la care se pot adresa în caz de necesitate.

Portalul SPITALE.MD a fost realizat în cadrul proiectului „Monitorul Sănătăţii”, finanţat de Fundaţia Soros-Moldova, iar portalul TUBERCULOZA.INFO - în cadrul proiectului „Sporirea rolului pacientului şi a comunităţii în controlul tuberculozei în Moldova”, finanţat de Fondul Global pentru combaterea Tuberculozei, HIV/SIDA şi Malariei.

Platforma E-SANATATE.MD – prima reţea on-line de portaluri despre şi pentru sănătatea ta din Republica Moldova – a fost lansată acum o lună în cadrul unui parteneriat mai larg, în cadrul căruia Centrul PAS participă în calitate de partener cu responsabilitate socială.

Pentru mai multă informaţie: Andrei Mecineanu, coordonator programe, Centrul PAS, andrei.mecineanu@pas.md.