Nume
Parola
Vizualizări: 4740
Declarația Consiliului Republican (CR) al PSRM cu privire la excluderea din organele de conducere ale PSRM a unor persoane
4 Iunie 2013 — Astăzi, 4 iunie 2013, la solicitarea a 27 de organizații teritoriale ale PSRM, a organizației de tineret şi celei de vetereni a partidului, a fost convocată ședința extraordinară a Consiliului Republican al partidului. Subiectele de bază incluse pe ordinea de zi a ședinței au fost: a) ultimele evoluții politice b) aprecierea comportamentului unui grup de membri ai PSRM c) convocarea congresului extraordinar al partidului.

CR al PSRM a luat act de votul de neîncredere acordat noului guvern și programului de guvernare de către deputații Dodon, Greceanîi, Ceban.

Totodată, CR al PSRM în cadrul dezbaterilor a dat o apreciere critică comportamentului grupului Ambramciuc-Crîlov, care de mai mult timp acționează fracționar în interiorul partidului. Opunerea vehementă a acestora în ceea ce ține de lansarea de către PSRM a programului alternativ de guvernare și acțiunilor imediate ce se impun în vederea redresării situației social - economice din Republica Moldova «Soluția alternativă», refuzul de a contrasemna categoric majoritatea proiectelor legislative ale grupului socialiștilor în Parlament (inclusiv majorarea pensiilor și reforma sistemului de pensionare, stoparea reformei rușinoase în învățămînt, abrogarea legii cu privire la egalitatea de șanse, majoritatea altor proiecte cu caracter economic și social), opunerea inițierii referendumului împotriva actualului Primar General de Chișinău, demisiei Guvernului pe data de 5 martie curent, demisiei liderilor fostei AIE din funcțiile de conducere ale Parlamentului, pledarea fără nici un argument plauzibil pentru investirea noului guvern de dreapta în frunte cu liberal-democratul Iurie Leancă - sunt dovezi incontestabile a faptului că acest grup acționează nu în conformitate cu direcțiile stabilite de organele colegiale ale partidului, ci din propria inițiativă sau la comandă din exterior.

În mod practice, prin acțiunile sale persoanele date au devenit adepți/avocați ai fostei AIE, actuala CPE, ceea ce nu corespunde în mod categoric scopurilor și obiectivelor PSRM ca partid.

În aceiași ordine de idei, CR al PSRM respinge categoric acuzațiile aduse de către membrii comitetului executiv al PSRM, de persoanele menționate în adresa liderului partidului ca fiind nefondate și lipsite de logică. CR al PSRM menționează că odată cu venirea în calitate de lider al PSRM, a lui Igor Dodon, partidul a dezvoltat o structură organizațională în toate raioanele țării, randamentul și vizibilitatea politică ale PSRM a crescut semnificativ, numărul membrilor calitativ și cantitativ fiind extins cu cîteva mii de persoane, inclusiv consileri locali, primari, consilieri raionali, deputați în Parlament, popularitatea și susținerea în societate a partidului înregistrează o continuă creștere.

CR al PSRM constată cu regret faptul că grupul condus de Abramciuc și Crîlov de mai mult timp încearcă să dezbine mișcarea socialistă din Republica Moldova, prin multiple acțiuni, inclusiv prin lansarea diferitor platforme pe interior. În istoria mișcării socialiste din Republica Moldova este practic a 3-a oară cînd se întîmplă acest lucru pe parcursul ultimilor 15 ani, în toate cazurile cu participarea și implicarea nemijlocită a acestor persoane.

În contextul celor expuse mai sus, CR al PSRM, califică acțiunile din partea membrilor Abramciuc și Crîlov ca fiind în detrimentul mișcării socialiste, a PSRM în mod special, în contradicție cu documentele interne ale partidului, inclusiv statutul PSRM, menite să submineze autoritatea partidului la nivel local și național, să creeze situații conflictuale pe interior, să combată vectorul de dezvoltare stabilit de organele colegiale. CR al PSRM consideră că toate aceste acțiuni nu pot avea loc fără intervenții din afara, iar scopul de bază este distrugerea partidului și nemijlocit a mișcării socialiste din Republica Moldova.

În aceste condiții CR al PSRM, cu votul unanim ai celor prezenți a decis excluderea d-lor Crîlov Valentin și Abramciuc Veronica din componența organelor de conducere ale partidului. De asemenea, în vederea ajustării multiplelor subiecte cu caracter procedural CR al PSRM a decis convocarea congresului extraordinar al PSRM.