Nume
Parola
Vizualizări: 6220
Directorul ADR Nord, Ion Bodrug: Președintele raionului Edineț „sprijină”, în acest mod, un important proiect din Regiunea de Dezvoltare Nord
Bălți, 3 Noiembrie 2011 — Lucrările în cadrul proiectului „Renovarea drumului regional internațional M-14 prin or. Edineț”, gestionat de Agenția de Dezvoltare Regională Nord (ADR Nord), sînt în desfășurare, în fază avansată. Angajații operatorului economic responsabil de îndeplinirea lucrărilor activează fără zile de odihnă, pentru a reuși să ducă la bun sfîrșit, în dependență de condițiile climaterice, toate lucrările prevăzute de contractul încheiat.

În rezultatul recentei vizite de monitorizare a proiectului de la Edineț, din 27.10.2011, la care a participat o comisie de la Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor (MDRC) în frunte cu șeful-adjunct de la Direcţia relații cu instituțiile de dezvoltare regională, Victor Caun, s-a constatat că lucrările la renovarea drumului internațional M-14 prin or. Edineț se desfășoară conform planului de activități, iar experții de la Inspecția de Stat în Construcții și responsabilii tehnici angajați în cadrul proiectului nu au avut obiecții în privința calității lucrărilor efectuate.

Totuși, obiecții în ceea ce privește calitatea lucrărilor executate în cadrul proiectului menționat are președintele raionului Edineț, Oleg Scutaru, care este și membru al Consiliului Regional pentru Dezvoltare Nord (CRD Nord). Președintele raionului Edineț a menționat, în cadrul unui suspect reportaj televizat, că speră ca firma care a cîștigat tenderul pentru reconstrucția drumului „va atrage, totuși, atenție la observațiile noastre".

În calitatea sa de secretar al CRD Nord, directorul ADR Nord, Ion Bodrug, susține că, în acest mod, președintele raionului Edineț și Consiliul raional Edineț, care au statut de parteneri în cadrul proiectului menționat, înțeleg „să sprijine" un important proiect din Regiunea de Dezvoltare Nord (RDN). În context, Ion Bodrug a subliniat că proiectul de la Edineț este gestionat în condiții de maximă transparență și este inspectat cu regularitate de către comisii competente, iar pînă acum nu au fost depistate abateri de la normele de reconstrucție a drumului. În aceste condiții, obiecțiile președintelui raionului Edineț în privința calității lucrărilor de reconstrucție a drumului internațional M-14 prin or. Edineț sînt pripite și rupte din context.

Menționăm că, în calitatea sa de membru al CRD Nord, președintele raionului Edineț nu a participat la ședința de constituire a CRD Nord și nici nu a delegat un oficial care să-l înlocuiască. Rolul CRD Nord, din care fac parte, din oficiu, toți cei 11 președinți de raioane din Regiunea Nord, este de a elabora, coordona şi monitoriza politica de dezvoltare regională la nivelul RDN.

Menționăm că, pe lîngă proiectul „Renovarea drumului regional internațional M-14 prin or. Edineț", ADR Nord desfășoară și alte activități menite să contribuie la dezvoltarea Regiunii Nord, în care intră și raionul Edineț. Menționăm, în acest sens, cele 7 sesiuni ale Programului de instruire „Elaborarea proiectelor din fondurile FNDR și UE", ajuns în prezent la sesiunea a șasea, din cadrul proiectului „Dezvoltarea Capacităţii pentru Dezvoltare Regională şi Cooperare Transfrontaliera în Republica Moldova".

Pentru a fi la curent cu evoluția TUTUROR PROIECTELOR, finanțate din sursele Fondului Național pentru Dezvoltare Regională și care se află în desfășurare în RDN, accesați link-ul: http://www.adrnord.md/slidepageview.php?l=ro&idc=319&

www.adrnord.md