Nume
Parola
Vizualizări: 4960
A doua masă rotundă privind actualizarea Strategiei socio-economice a raionului Rîșcani, capitolul „Aprovizionarea cu apă și canalizare”
Rîșcani, 23 August 2011 — Administraţia Raionului Rîșcani în parteneriat cu Agenția de Dezvoltare Regională Nord (ADR Nord), cu suportul Agenției de Cooperare Internaţională a Germaniei (GIZ), a iniţiat procedura de actualizare a Strategiei socio-economice a raionului Rîșcani, capitolul „Aprovizionarea cu apă şi canalizare". O parte integrantă a acestei activăţi este dialogul dintre factorii interesaţi privind necesităţile în domeniul aprovizionării cu apă şi canalizare, care va rezulta în prioritizarea necesităţilor locale.

Consiliul Raional Rîșcani, în parteneriat cu ADR Nord, organizează a doua masă rotundă în cadrul activităţii de Actualizare a Strategiei socio-economice a raionului Rîșcani, capitolul „Aprovizionarea cu apă și canalizare", în cadrul căreia vor continua lucrările de actualizare a SDSE, capitolul „Aprovizionarea cu apă şi canalizare", unde participanţii vor identifica prioritățile și criteriile locale în domeniul aprovizionării cu apă și canalizare a raionului Rîșcani. Întrunirea va avea loc miercuri, 24 august, ora 09:00, în incinta restaurantului „Paradis", or. Rîșcani.

La şedinţă vor participa reprezentanţi ai Consiliului raional Rîșcani, primari, reprenzentanţi ai sectorului privat şi ai societăţiii civile din raion, experţi tehnici din Moldova şi străinătate.

Evenimentul este organizat în cadrul proiectului „Modernizarea serviciilor publice locale în Republica Moldova", implementat de GIZ. Aceasta este prima masă rotundă din cele trei preconizate în cadrul activității de actualizare a Strategiei socio-economice a raionului Rîșcani, capitolul „Aprovizionarea cu apă și canalizare". Următoarea masă rotundă va avea loc în data de 23 semtembrie.

Scopul procesului de actualizare a Strategiei socio-economice a raionului Rîșcani, capitolul „Aprovizionarea cu apă și canalizare", este de a asigura o planificare strategică şi transparentă a investiţiilor şi atragerea noilor surse de finanţare, ducînd la îmbunătăţirea situaţiei în domeniu.