Nume
Parola
Vizualizări: 7718
INVITAŢIE: O întâlnire de Duminica Mare cu Moldova autentică, la Festivalul Turistic Naţional „DUMINICA MARE” în s. Domulgeni, Floreşti
Domulgeni, Floreşti, 18 Mai 2010 — Agenţia Turismului a Republicii Moldova
Consiliul Raional Floreşti,
Primăria satului Domulgeni, raionul Floreşti,
Societatea Comercială „Domulterra"
Asociaţia Naţională a Turismului Rural, Ecologic şi Cultural „ANTREC Moldova”

Vă invită, duminică, 23 mai 2010, începând cu orele 12.30, în satul Domulgeni, raionul Floreşti, la Prima ediţie a Festivalului Turistic Naţional „DUMINICA MARE”.

Duminica Mare este considerată cea mai importantă duminică din an, marcată în perioada de creştere abundentă a vegetaţiei şi este cea mai îndelungată zi de duminică din an, sărbătorită în această perioadă, fiind şi cea mai apropiată de solstiţiul de vară (21 iunie). Gospodarii îşi înfrumuseţează gospodăria cu frunzar. Podelele se acoperă cu covoare groase de iarbă, corovatic, pelin şi alte pante mirositoare de câmp.

Oaspeţii Festivalului Turistic Naţional vor fi întâlniţi la intrarea în satul Domulgeni, la ora 12.30, şi vor fi însoţiţi de ghizi-copii pe traseul turistic al satului pentru a vizita o pensiune turistică, o gospodărie a unui apicultor, atelierul unui lemnar (sculptor în lemn), o gospodărie-muzeu de peste 100 ani şi biserica „Sf. Nicolae” din localitate. Apoi vor merge în spaţiul Festivalului, în inima satului vechi, pe malul râului Răut.

Programul Festivalului este liber. În spaţiu va fi organizat un târg de produse gastronomice locale. De asemenea, vor fi organizate ateliere demonstrative de ţesut, de ceramică, de scopt urdă, de afumat mezeluri – în toate acestea participanţii se pot implica în mod direct.

Participanţii la eveniment vor degusta şi vor oferi votul personal pentru cea mai gustoasă şuncă, costiţă, muşchi afumat în cadrul Concursului gastronomic „Domulgeni – satul mezelarilor”.

Programul Festivalului mai include Concurs etnofolcloric „Tradiţii de la Paşti până la Rusalii”, la care vor participa formaţii folclorice. După concurs va fi organizat un spectacolul interactiv de dans „La JOC în sat”.

În premieră pe ţară, va fi organizată o expoziţie mobilă din tezaurele Muzeului Naţional de Istorie şi Arheologie, Muzeului Istoriei Naturale şi Etnografie, Arhiva de Stat cu mostre colectate în satul Domulgeni şi în localităţile apropiate.

Deschiderea oficiala a Festivalului: ora 14.00. Spectacolul va dura 2 ore.

Satul Domulgeni se află în raionul Floreşti, la 100 km distanţă de capitala ţării.

Pentru reprezentanţii mass-media va fi organizat transportul tur-retur (plecarea: ora 11.30, vis-a vis de Circ, 23 mai, duminică) şi prânzul.

Este necesară confirmarea participării (până sâmbătă, 22 mai) la tel.: 068 271 280.

Cu respect,
Svetlana LAZĂR, Preşedintele „ANTREC Moldova”

Tel.: 069104014
+373 22 237823
Fax: +373 22 725800
Email: antrec_ong@yahoo.com