Nume
Parola
Vizualizări: 2232
LANSAREA NORTEK: Primul Centru de Inovare și Transfer Tehnologic din Regiunea de Dezvoltare Nord
Bălți, 1 Decembrie 2022Stimați reprezentanți ai mass-media,

Vă invităm la lansarea NORTEK, primul Centru de Inovare și Transfer Tehnologic din Regiunea de Dezvoltare Nord, creat să avanseze inovațiile, cercetarea și transformarea digitală în nordul Republicii Moldova.

Centrul reprezintă un ecosistem regional, cu o suprafață de peste 6.000 de metri pătrați, ce pune la dispoziție spații de instruire, experimentare și cooperare, laboratoare, zone de incubare și afaceri pentru cei aproape 4.500 de studenți, tineri profesioniști, antreprenori și viitori antreprenori din Bălți și din Regiunea de Dezvoltare Nord.

Evenimentul va avea loc vineri, 2 decembrie, cu începere de la ora 10:30, în incinta Universității de Stat „Alecu Russo”, str. Aleksandr Pușkin 38, mun. Bălți.

La eveniment vor participa Natalia Gavrilița, prim-ministrul Republicii Moldova; Andrei Spînu, viceprim-ministru, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale; Anatolie Topală, ministrul Educației și Cercetării; Marcel Spatari, ministrul Muncii și Protecției Sociale; E.S. Kent D. Longsdon, ambasadorul Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova; E.S. Steven Fisher, ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord în Republica Moldova; Scott Hocklander, directorul Misiunii USAID în Moldova; Karin Borovic, șefa Secției cooperare pentru dezvoltare, Ambasada Suediei; Maria Prisacari, directorul Agenției de Dezvoltare Regională (ADR) Nord; Ghenadie Șmulschii, viceprimar al municipiului Bălți; reprezentanți ai asociațiilor din sectorul privat, ai mediului academic și ai societății civile.

Pe parcursul zilei de lansare, în intervalul 15:00 – 18:00, NORTEK va avea ușile deschise pentru vizitatori și va organiza tururi ghidate de prezentare a noului Centru de Inovare și Transfer Tehnologic.

NORTEK este rezultatul unui parteneriat de succes dintre sectoarele public și privat, Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți și partenerii de dezvoltare, creat prin contribuția financiară a Guvernului Republicii Moldova, prin intermediul Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale și Agenției de Dezvoltare Regională Nord, din sursele Fondului Național pentru Dezvoltare Regională și Locală. Partenerii strategici de dezvoltare USAID, Suedia și UK aid susțin Centrul NORTEK prin investiții în infrastructură, programe educaționale, digitalizare și antreprenoriat.

www.adrnord.md