Nume
Parola
Vizualizări: 1984
INVITAȚIE PENTRU MASS-MEDIA. Inaugurarea în orașul Edineț a rețelei de apeduct reabilitată și extinsă cu suportul Uniunii Europene
Edineț, 22 Noiembrie 2022

.
CINE?
Agenția de Dezvoltare Regională Nord și Primăria municipiului Edineț

CE?
Invită instituțiile mass-media la evenimentul de inaugurare în orașul Edineț a rețelei de apeduct reabilitată și extinsă în cadrul proiectului finanțat de Uniunea Europeană.

CÂND?
Miercuri, 23 noiembrie 2021, ora 11.00.

UNDE?
Casa de cultură a mun. Edineț, str. Independenței, 65

DETALII
Măsurile de îmbunătățire a serviciilor de alimentare cu apă în orașul Edineț au fost implementate în cadrul proiectului „Construcția infrastructurii de aprovizionare cu apă și canalizare, precum și de eficiență energetică în clădirile publice”. Proiectul este finanțat de Uniunea Europeană și implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ Moldova) în parteneriat cu Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale al Republicii Moldova. Bugetul total al proiectului este de 39,8 mil. euro.

Lucrările în cadrul proiectului de la Edineț au fost finanțate de Uniunea Europeană și implementate de Agenția de Dezvoltare Regională Nord.

Valoarea totală a proiectului „Îmbunătățirea serviciilor de alimentare cu apă în orașul Edineț” este de 60,85 mil. lei, dintre care 52,85 mil. lei – oferiți cu titlu nerambursabil de Uniunea Europeană, și mil. lei – contribuția Primăriei municipiului Edineț.

Grație acestui proiect, la Edineț a fost reabilitată și extinsă o rețea de 34 km de apeduct, care, prin cele 2.778 de conexiuni, asigură cu apă potabilă sigură 18.235 de locuitori ai orașului, fără întreruperi.

Totodată, cu sprijinul Ministerului German pentru Cooperare Economică și Dezvoltare (BMZ), ÎM „Apă-Canal Edineț” a beneficiat de un suport financiar în valoare de 34.000 euro, care include: un laborator dotat cu echipament pentru monitorizarea calității apei, echipament pentru detectarea scurgerilor de apă, personal dotat cu îmbrăcăminte și echipamente de protecție. Specialiștii ÎM au fost instruiți cum să gestioneze diverse aspecte legate de managementul calității, planificarea afacerii, relații cu clienții și extinderea în continuare a serviciilor către comunele învecinate. 


#EU4Moldova #ÎmpreunăMaiPuternici #EchipaEuropa

www.adrnord.md