Nume
Parola
Vizualizări: 2211
INVITAȚIE DE PRESĂ: Inaugurarea sistemului de iluminat public stradal modern din mun. Edineț
Edineț, 21 Septembrie 2022 — Programul USAID "Comunitatea Mea" și primăria mun. Edineț invită reprezentanții agențiilor mass-media să participe vineri, 23 septembrie 2022, la evenimentul de inaugurare a sistemului de iluminat public stradal modernizat din mun. Edineț. Prezentarea proiectului finalizat va avea loc în cadrul Zilelor Americii organizate la Edineț, care celebrează 30 de ani de cooperare Moldo-Americană.

La eveniment vor participa înalții oficiali americani:
- Laura Hruby, Șef adjunct al Misiunii Ambasadei SUA la Chișinău
- William Trigg, Șeful Diviziunii Democrație și Guvernare, USAID
- Daniel Șerban, Dierctorul Programului USAID ”Comunitatea mea”
- Constantin Cojocaru, primarul mun. Edineț
- alți reprezentanți ai Ambasadei SUA și agenției USAID Moldova, reprezentanți ai primăriei mun. Edineț, precum și alte părți implicate în procesul de implementare a proiectului.

Proiectul a fost implementat de primăria mun. Edineț datorită asistenței tehnice și cofinanțării acordate de USAID Moldova prin intermediul Programului Comunitatea Mea. Prin implementarea acestui proiect, primăria mun. Edineț a reușit să renoveze aproximativ 30% din sistemul de iluminat stradal existent pe 15,1 km de străzi din localitate, prin instalarea a 345 de becuri LED împreună cu echipamente auxiliare și panourile de distribuție a energiei electrice. Proiectul a avut ca scop creșterea accesului la serviciile de iluminat public pentru, aproximativ, 5400 de persoane, precum și reducerea costurilor suportate pentru energia electrică prin instalarea becurilor stradale eficiente din punct de vedere energetic.

CÂND: Vineri, 23 septembrie 2022, 14:00-14:30
UNDE: mun. Edineț, intersecția bvd. Independenței cu strada Florar (coordonate: 48.175474, 27.297387)

DETALII:
Oficialii americani vor fi disponibili pentru comunicare cu presa după inspectarea sistemului de iluminat public instalat pe str. Florar, una din străzile din cadrul proiectului.

Lucrările de reabilitare a sistemului de iluminat public stradal au fost realizate de primăria mun. Edineț în baza parteneriatului cu Programul Comunitatea Mea, finanțat de Guvernul Statelor Unite/USAID și implementat de organizația IREX. Valoarea totală a proiectului este de 84.094 USD, dintre care: contribuția USAID - 54.465 USD, contribuția locală - 29.628 USD.

Pe lângă proiectul de infrastructură, prin intermediul Programului Comunitatea Mea, primăria a mai beneficiat de un pachet complex de asistență tehnică pentru a face activitatea primăriei mai eficientă, transparentă și responsabilă față de cetățeni.

În prezent, Programul Comunitatea Mea colaborează cu peste 90 de primarii și localități din întreaga țară, care beneficiază de instruiri și asistență tehnică pentru a putea îmbunătăți serviciile publice locale, implica cetățenii în guvernarea locală și implementa instrumente de creștere a veniturilor locale.