Nume
Parola
Vizualizări: 2344
Orașele Șoldănești și Anenii Noi elaborează Programe de Revitalizare Urbană cu suportul Polish Aid
29 Iulie 2022 — Echipa de proiect creată în cadrul ADR Centru, însoțită de reprezentantul Solidarity Fund PL în Moldova, au inițiat pe parcursul acestei săptămâni, vizite de lucru în orașele Șoldănești și Anenii Noi, cu scopul de a discuta despre stabilirea responsabilităților și a sarcinilor pentru fiecare din părțile implicate în procesul de elaborare a Programul de Revitalizare Urbană.

Astfel, la ședințele din teren au participat persoanele responsabile de Revitalizare Urbană desemnate prin dispozitia primarului, precum și alți specialist din cadru primăriei cu experință relevantă în domeniul abordat.

Agenda discuțiilor a punctat necesitățile de elaborare a Programul de Revitalizare Urbană pentru fiecare dintre orașele menționate mai sus, dar și etapele procesului de actualizare a acestuia. Participanții la ședințe, au stabilit ca următor pas crearea Comitetului de Coodonare și delimitarea orașelor pe zone.

Amintim că, primăriile orașelor Șoldănești și Anenii Noi sunt beneficiare ale proiectului „Acordarea asistenței autorităților publice locale urbane din RDC în consolidarea capacităților administrative și de planificare în procesul de dezvoltare și revitalizare urbană", finanțat din sursele Ministerul Afacerilor Externe al republicii Polonia în cadrul programului polonez de cooperare pentru dezvoltare - Polish Aid.

Prin intermediul acestui proiect orașele Șoldănești și Anenii Noi vor beneficia de susţinere, inclusiv prin facilitarea procesului de elaborare a Programului de Revitalizare Urbană (PRU) şi implementarea instrumentelor de revitalizare urbană.

Programul de Revitalizare Urbană reprezintă un instrument al dezvoltării urbane durabile, care conţine un set de acţiuni asupra unei zone, pe o perioadă determinată de 3 - 5 ani, care are drept scop final reanimarea unei zone nevalorificate şi dezavantajate şi soluţionarea printr-un mod complex şi participativ a unor probleme importante ale oraşului, care vor contribui la dezvoltarea armonioasă a localităţii.

„Activitățile sunt desfășurate de către ADR Centru în cadrul proiectului „Acordarea asistenței autorităților publice locale urbane din RDC în consolidarea capacităților administrative și de planificare în procesul de dezvoltare și revitalizare urbană", finanțat de Polish Aid prin intermediul Solidarity Fund PL în Moldova".

Detalii pe www.adrcentru.md