Nume
Parola
Vizualizări: 3258
La ADR Nord a avut loc prima ședință a grupului de lucru responsabil pentru elaborarea Programului de accelerare a dezvoltării municipiului Bălți
Bălți, 28 Aprilie 2022 — Prima ședință a grupului de lucru responsabil pentru elaborarea Programului de accelerare a dezvoltării municipiului Bălți, în calitate de pol de dezvoltare, a avut loc joi, 28 aprilie 2022, în incinta Agenției de Dezvoltare Regională (ADR) Nord. Membrii grupului de lucru au definit obiectivele și au analizat potențiala structură a Programului.

„Scopul nostru este să elaborăm pentru municipiul Bălți un program care să propună o analiză complexă, cu accent pe competitivitate, creștere economică, specializare inteligentă etc. Ne dorim un nou document strategic, diferit de cele existente, care să fie un instrument pentru atragerea investițiilor nu doar din fonduri naționale, ci mai cu seamă din fonduri externe”, susține directorul ADR Nord, Maria Prisacari.

În cadrul ședinței, reprezentanții Primăriei mun. Bălți s-au referit la documentele strategice locale în vigoare ale municipiului. Printre acestea sunt Strategia de dezvoltare socio-economică a municipiului Bălți pentru anii 2021-2025, Programul de Revitalizare Urbană al municipiului Bălți pentru anii 2022-2024 (etapa II), Planul de Acțiuni pentru un Oraș Verde (PAOV) al municipiului Bălți, Planul de Dezvoltare Economică Locală al municipiului Bălți pentru anii 2020-2022.

Viitorul Program va contribui la accelerarea dezvoltării municipiului Bălți în calitate de pol de dezvoltare. Documentul strategic se va axa pe sprijinirea consolidării rolului și funcțiilor municipiului Bălți în calitate de al doilea oraș al Republicii Moldova, pentru creșterea atractivității față de investitori și forța de muncă tânără și calificată; promovarea unei mai bune conectivități naționale și internaționale; sprijinirea schimbărilor structurale a economiei locale pentru susținerea unei creșteri economice inteligente bazate pe avantajele competitive regionale.

Grupul de lucru responsabil pentru elaborarea Programului de accelerare a dezvoltării municipiului Bălți numără zece membri, care reprezintă Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, ADR Nord, Primăria municipiului Bălți, Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți, Zona Economică Liberă „Bălți” și Centrul regional de asistență și informare a organizațiilor neguvernamentale „Contact”.

www.adrnord.md