Nume
Parola
Vizualizări: 3022
A fost semnat un contract de antrepriză, în valoare de 6,76 mln lei, pentru implementarea proiectului „Sângerei – orașul incluziunii teritoriale”
Bălți, 14 Aprilie 2022 — Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Nord, Primăria orașului Sângerei și SRL „Primaterax-Nord” au semnat un contract de antrepriză în cadrul proiectului de infrastructură „Sângerei – orașul incluziunii teritoriale”, finanțat din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională și Locală (FNDRL). Ceremonia de semnare a contractului a avut loc joi, 14 aprilie 2022, în incinta ADR Nord.

Conform contractului, în decurs de cinci luni, SRL „Primaterax-Nord” s-a angajat să execute în orașul Sângerei următoarele lucrări: să amenajeze și să construiască un teren de minifotbal (str. Independenței, nr. 223), să reconstruiască / construiască pavilioane, să amenajeze un teren pentru copii. De asemenea, antreprenorul urmează să construiască, din beton asfaltic, accesul către Grădinița nr. 1, să construiască și să amenajeze terenul sportiv și scuarul din str. T. Nencev.

Directorul ADR Nord, Maria Prisacari, a subliniat că antreprenorul urmează să execute lucrările specificate în contractul de antrepriză în conformitate cu prevederile proiectului tehnic, precum și cu normativele, standardele și prescripțiile tehnice.

Valoarea contractului de antrepriză constituie 6,76 milioane de lei, contribuția Primăriei orașului Sângerei fiind de 10%.

În acest an, din sursele FNDRL, ADR Nord implementează în nordul țării trei noi proiecte de revitalizare urbană. Unul dintre acestea este proiectul „Sângerei – orașul incluziunii teritoriale”, depus de Primăria orașului Sângerei în cadrul Apelului de selectare a proiectelor de dezvoltare regională pentru perioada 2021-2023. Conform Programului Operațional Regional Nord pentru anii 2022-2024, astfel de proiecte își propun să consolideze rolul și funcțiile orașelor în sporirea competitivității regiunii.

www.adrnord.md