Nume
Parola
Vizualizări: 3686
Material video despre importanța protejării apei, elaborat de ADR Nord în cadrul unui proiect susținut de Guvernul Germaniei
Bălți, 5 Aprilie 2022 — Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Nord a elaborat un material video informativ și de sensibilizare pentru elevi despre importanța protejării apei. Materialul a fost elaborat în cadrul proiectului „Planificare SMART în domeniul managementului apelor”, implementat de ADR Nord prin intermediul Fondului de Inovare pentru Obiectivele de Dezvoltare Durabilă din Moldova și susținut de Guvernul Germaniei.

Unul dintre obiectivele proiectului este creșterea gradului de conștientizare a membrilor comunității pentru consumul durabil de apă. Astfel, prin intermediul elevilor din cele 18 instituții de învățământ care se numără printre beneficiarii unor seturi de echipamente de filtrare a apei și încălzitoare de apă electrice instant, comunitățile din raioanele Briceni, Sângerei și Glodeni sunt sensibilizate în spiritul utilizării raționale a resurselor acvatice și a reducerii poluării apei. Recent, o activitate extracurriculară prin care elevii au promovat consumul durabil de apă a avut loc la Gimnaziul „Sergiu Rădăuțan” din comuna Iezărenii Vechi, raionul Sângerei.

Sănătatea noastră depinde în mare măsură de calitatea apei pe care o consumăm. Suntem ceea ce bem.

VIDEO

Proiectul „Planificare SMART în domeniul managementului apelor” este implementat de ADR Nord prin intermediul Fondului de Inovare pentru Obiectivele de Dezvoltare Durabilă din Moldova (SDG Innovation Fund Moldova), în cadrul proiectului „Suport pentru Guvernul Republicii Moldova în implementarea Agendei 2030”, finanțat de Ministerul Federal German pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (BMZ) și implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ).

www.adrnord.md