Nume
Parola
Vizualizări: 3134
Semnarea proiectelor ce vor contribui la promovarea egalității de gen
Chișinău, 23 Martie 2022 — Asociația Obștească „Institutum Virtutes Civilis” a semnat trei Acorduri de Colaborare cu Grupul de Inițiativă Locală (GIL) „Din Străbuni Adunate” din Semeni și Primăria Comunei Zagarancea, GIL „Albinuțele” din Rădenii Vechi și Primăria Satului Rădenii Vechi și cu AO „Totul pentru Copii” din Pîrlița și Primăria Comunei Pîrlița.

Aceste Acorduri au fost semnate drept urmare a Apelului de Proiecte pentru susținerea inițiativelor comunitare în cadrul proiectului EVA „Promovarea egalității de gen în raioanele Cahul și Ungheni”. GIL-urile în parteneriat cu APL-urile din aceste localități și-au propus drept scop să soluționeze probleme importante din comunitate care vor asigura împuternicirea fetelor și femeilor și promovarea egalității de gen.

Programul de susținere a inițiativelor comunitare se desfășoară în cadrul proiectului EVA „Promovarea egalității de gen în raioanele Cahul și Ungheni”, finanțat de Uniunea Europeană și implementat de UN Women în parteneriat cu UNICEF, în baza Parteneriatelor dintre CPD, CMT, AO Centrul „Contact-Cahul”, IVC și UN Women. Proiectul își propune abilitarea femeilor prin integrarea nevoilor acestora în politicile publice locale, sporirea accesului femeilor la procesul decizional local, combaterea violenței domestice împotriva femeilor și copiilor, precum și combaterea stereotipurilor de gen printre tineri și tinere, fete și băieți.

#EVAProject #ImpreunaMaiPuternici #EU4Ungheni #EU4Cahul #EU4Moldova #StrongherTogether #OrangeTheWorld #GenerationEquality