Nume
Parola
Vizualizări: 3013
Șapte Centre de Informare și Servicii pentru Cetățeni vor fi inaugurate cu suportul USAID și a Programului Comunitatea Mea
28 Ianuarie 2022 — Dragi reprezentanți ai mass-media,

Pentru a asigura accesul rapid, eficient și transparent al cetățenilor la serviciile administrative, Programul Comunitatea Mea inaugurează 7 Centre de Informare și Servicii pentru Cetățeni în incinta primăriilor partenere din localitățile: Sângereii Noi, Cărpineni, Soroca, Dondușeni, Călărași, Sângera și Copceac.

Fiecare centru a fost creat după modelul „ghișeului unic” și va oferi cetățenilor posibilitatea de a depune în regim online cereri de perfectare, eliberare a certificatelor, adeverințelor și permiselor pentru diverse domenii (sociale sau comerciale).

Vă invităm să participați la inaugurarea centrelor luni, 31 ianuarie, ora 10.00, urmărind live evenimentul pe privesc.eu, rlive.md sau pe pagina de Facebook Programul Comunitatea Mea.

La eveniment vor participa:
• Iurie Țurcanu, viceprim-ministru pentru Digitalizare, Guvernul Republicii Moldova
• Scott Hocklander, șeful Misiunii USAID Moldova
• Maroš Kramár, responsabil de domeniul cooperării pentru dezvoltare, Ambasada Republicii Slovacia în Republica Moldova
• Olga Tumuruc, directoarea Agenției de Guvernare Electronică
• Daniel Șerban, directorul Programului Comunitatea Mea

Reprezentanții celor 7 primării vor prezenta toate serviciile disponibile în cadrul Centrelor de Informare și Servicii pentru Cetățeni, iar evenimentul va culmina cu o inaugurare simbolică online.

DESPRE PROGRAMUL COMUNITATEA MEA:
Comunitatea Mea este programul principal al Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională/USAID în Moldova în domeniul guvernării locale și are scopul de a susține autoritățile publice locale din Moldova în realizarea unei guvernări mai eficiente, mai transparente și mai responsabile față de cetățeni. Implementat de IREX, programul colaborează cu 90 de primării care beneficiază de instruiri și asistență tehnică pentru a putea îmbunătăți serviciile publice, implica activ cetățenii în guvernarea locală și dezvolta comunitățile rurale.