Nume
Parola
Vizualizări: 2359
Membrii Consiliului Regional pentru Dezvoltare Centru participă la un atelier de instruire în comunicare și discurs public
3 Iunie 2021 — Membrii Consiliului Regional pentru Dezvoltare Centru participă în cadrul unui curs de instruire ce ține de comunicare și discurs public, care se desfășoară în perioada 03-04.06.2021, la Complexul Turistic Costești, satul Costești, raionul Ialoveni.

Atelierul de lucru este organizat în cadrul proiectului „Suport pentru Consiliul Regional pentru Dezvoltare din Regiunea de Dezvoltare Centru", implementat de de Agenția de Dezvoltare Regională Centru cu suportul financiar al proiectului „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova" (MSPL), implementat de GIZ Moldova.

Astfel, cei prezenți la sesiunea de instruire își vor fortifica capacitățile de comunicare și abilitățile de interacțiune cu cei din jur, în virtutea funcției pe care o ocupă.

Participanții la întrunire sunt ghidați în procesul de înțelegere a comunicării instituţioanle, cum sunt stabilite obiectivele strategice, ce reprezintă comunicarea extraorganizațională, dar și care sunt barierele de comunicare ce pot crea anumite impredimente în procesul nostru de transmitere a unui mesaj.

În debutul evenimentului, Alina Bujor-Luca, reprezentant al secției Planificare și cooperare regională din cadrul ADR Centru, a salutat prezența membrilor la acest eveniment și i-a îndemnat să participe activ la sesiunile planificate, dar și la activitățile ce țin nemijlocit de responsabilitățile de membru al CRD Centru pe toată durata de mandat.

Pe parcursul atelierului de lucru participanții sunt ghidați de către Radu Tărîță, expert în comunicare. Astfel, cei prezenți discută despre tehnicile și tipurile de comunicare, dar și despre cunoașterea publicului, atitudinea faţă de interlocutor, interacţiunea cu publicul și așteptările noastre față de cei cărora adresăm un mesaj.

Amintim că, CRD este o structură funcțională deliberativă la nivelul fiecărei regiuni de dezvoltare, fără personalitate juridică, avînd drept scop coordonarea și promovarea obiectivelor politicii de dezvoltare regională la nivel local. Consiliul este responsabil de dezvoltarea generală în regiune și de aprobarea Strategiei de dezvoltare regională și a Planului de acțiuni. Această structură este alcătuită din cîte patru reprezentanți din fiecare raion al regiunii. Regiunea Centru cuprinde raioanele: Anenii Noi, Călăraşi, Criuleni, Dubăsari, Hînceşti, Ialoveni, Nisporeni, Orhei, Rezina, Străşeni, Şoldăneşti, Teleneşti, Ungheni.