Nume
Parola
Vizualizări: 2316
Parteneri de la Invest Gagauzia, interesați de proiectul de creare a Centrului de Inovare și Transfer Tehnologic din Regiunea de Dezvoltare Nord
Bălți, 27 Noiembrie 2020 — Agenția de Promovare a Investițiilor și Exporturilor din UTA Găgăuzia (Invest Gagauzia) este interesată de viitorul Centru de Inovare și Transfer Tehnologic din Regiunea de Dezvoltare Nord, creat în cadrul unui proiect de dezvoltare regională implementat în prezent de ADR Nord în parteneriat cu Proiectul de Competitivitate din Moldova.

Olesea Covric și Semion Guran, reprezentanți Invest Gagauzia, precum și Victor Anghelov, consultant din Găgăuzia în cadrul proiectului „Consilierea Guvernului Republicii Moldova în politici economice”, implementat de GIZ Moldova, au vizitat vineri, 27 noiembrie, șantierul Centrului de Inovare și Transfer Tehnologic, aflat pe teritoriul Universității de Stat „Alecu Russo” din Bălți. Ulterior, partenerii din Găgăuzia au efectuat o vizită de documentare în incinta ADR Nord, unde au comunicat cu specialiștii Agenției despre procesul de implementare și perspectivele acestui proiect. Reprezentanții Invest Gagauzia și-au exprimat interesul față de proiectul de la Bălți în contextul în care urmează, la rândul lor, să implementeze un proiect similar la Comrat.

Directorul ADR Nord, Maria Prisacari, le-a oferit reprezentanților Invest Gagauzia informații relevante despre proiectul de crearea a Centrului de Inovare și Transfer Tehnologic. Șefa ADR Nord s-a referit la un șir de aspecte ce pot facilita implementarea unui proiect de acest gen și la Comrat.

La rândul lor, reprezentanții Invest Gagauzia au remarcat că experiența ADR Nord le va fi utilă și îi va ajuta să evite ori să soluționeze mai rapid eventualele dificultăți. Ei au menționat că o platformă educațională și un centru de tehnologie și antreprenoriat la Comrat va contribui atât la restabilirea economiei regiunii, cât și a republicii în ansamblu.

Invest Gagauzia a fost înființată pe 24 octombrie 2019 la inițiativa Comitetului Executiv din Găgăuzia, pentru a atrage investiții străine directe în economia regiunii, cu scopul de a îmbunătăți calitatea vieții populației din autonomie.

www.adrnord.md