Nume
Parola
Vizualizări: 2579
Cetățenii din mai multe localități ale raionului Rezina vor beneficia de un drum nou asfaltat
26 Noiembrie 2020 — Cetățenii din Mincenii de Jos, Horodiște, Lalova, Țîpova și orașul Rezina beneficiază de un drum nou lucrările căruia au fost efectuate în cadrul unui proiect de dezvoltare regională, finanțat din bugetul statului prin Fondul Național de Dezvoltare Regională și Fondul Rutier. Astăzi, a fost organizată ședința de recepție la terminarea lucrărilor de reabilitare și conectare a drumului local L165 la drumul național R20 și coridorul regional nr. 13 M2-R20. O comisie de specialitate s-a reunit la fața locului pentru a constata realizarea lucrărilor prevăzute în contract.

La eveniment a participat Secretarul de Stat al Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Ghenadie IURCO, împreună cu administrația locală de nivelul I și II, responsabilii de la Agenția de Dezvoltare Regională Centru și agentul economic ce a îndeplinit lucrările.

Secretarul de Stat i-a salutat pe cei prezenți la ședința de recepție a lucrărilor terminate, și-a exprimat aprecierea pentru proiectul finalizat, lucrările efectuate, menționând importanța reabilitării unui drum regional.

„Felicitări Consiliului Raional Rezina, primăriilor implicate, responsabililor de la Agenția de Dezvoltare Regională Centru (ADR Centru), operatorilor economici antrenați în acest exercițiu, pentru conlucrarea eficientă și buna desfășurare a proiectului. Cu siguranță, reabilitarea și modernizarea acestor 20 km de drumuri publice vor avea și un impact pozitiv pentru că vor facilita accesul spre localitățile izolate cu potențial turistic din raionul Rezina, spre obiectivele turistice din satul Lalova și Mănăstirea Țîpova. De asemenea, drumul va îmbunătăți accesul spre piețele regionale și locale, contribuind direct la creșterea eficienței activității economice, precum și vor facilita mobilitatea populației, a serviciilor și a bunurilor", a menționat Secretarul de Stat.

Totodată, Secretarul de Stat a menționat că reabilitarea și modernizarea drumurilor publice este un obiectiv important pentru Guvern, în acest sens, urmând să fie realizate mai multe proiecte.

În context, directorul Agenției de Dezvoltare Regională Centru, Viorel Jardan, a descris activitățile realizate în cadrul proiectului, precizând că: „Suma totală pentru realizarea lucrărilor constituie circa 79, 7 milioane de lei. Banii au fost alocați din Fondul Național de Dezvoltare Regională și Fondul Rutier. Din sursele financiare alocate au fost asfaltați 20 km de drum și reabilitate 15 podețe. Obiectivul a fost de a reabilita rețeaua de drumuri locale și regionale și a asigura accesul la cele șase localități cu potențial turistic: Mincenii de Jos, Horodiște, Lalova și Țîpova"