Nume
Parola
Vizualizări: 1631
NOUA POLITICĂ FISCALĂ A GUVERNULUI PRIVEAZĂ COMUNITĂȚILE LOCALE DE VENITURI ȘI VIITOR! DACĂ NU VOR FI AUZIȚI, PRIMARII SUNT GATA SĂ APERE CONSTITUȚIA ȘI DREPTURILE COMUNITĂȚILOR LOR ÎN STRADĂ!
19 Octombrie 2020 — Membrii Consiliului de Administrate al CALM s-au întrunit recent în cadrul unei ședințe pentru a analiza inițiativa Ministerului Finanțelor de a plafona/exclude unele taxe locale. Marea majoritate a celor prezenți (primari de sate, comune, orașe, municipii) au condamnat această nouă încercare a autorităților centrale de a încălca prevederile Constituției, legislației în vigoare și a angajamentelor asumate față de partenerii de dezvoltare ai statului nostru și au afirmat că vor apăra autonomia locală și interesele cetățenilor comunităților pe care le reprezintă. De ce aleșii locali au aceste temeri, dar și cum îi va afecta pe cetățeni aceste modificări la politica fiscală și vamală pentru anul viitor aflăm în cadrul emisiunii „La Înălțime cu CALM”. Protagoniștii acestei ediții sunt președintele CALM, primarul de Selemet, Cimișlia Tatiana Badan; directorul executiv al CALM Viorel Furdui primarii municipiilor Edineț și Strășeni Constantin Cojocaru și Valentina Casian; viceprimarul municipiului Chișinău Inga Ionesii; primarii orașelor Cricova, Ștefan Vodă, Sângerei, Leova și Ialoveni: Gutan Valentin; Vladislav Cociu; Arcadie Covaliov, Alexandru Bujorean și Sergiu Armașu, și primarii comunelor Sărata Veche, Fălești și Cârpești, Cantemir: Maria Galiț și Bizu Ion.

Emisiunea „La Înălțime cu CALM” din 17 octombrie 2020 poate fi ascultată oricând pe site-ul calm.md la următorul link: https://www.calm.md/noua-politica-fiscala-a-guvernului-priveaza-comunitatile-locale-de-venituri-si-viitor-daca-nu-vor-fi-auziti-primarii-sunt-gata-sa-apere-constitutia-si-drepturile-comunitatilor-lor-in-strada/

Vă mulțumim că alegeți să fiți alături de noi! Oamenii informați suntem puternici!

Autor: Congresul Autorităţilor Locale din Republica Moldova

Toate comunicatele de presă ale aceluiaşi autor
Toate comunicatele din categoria curentă