Nume
Parola
Vizualizări: 1691
Primarul municipiului Edineț Constantin Cojocaru: „Dacă nu vom fi auziți, va trebui să ieșim în fața cetățenilor și să le explicăm că comunitățile locale sunt furate în amiaza mare de anumiți demnitari de stat”
19 Octombrie 2020 — , ceea ce demonstra interesul celor care au promovat această așa-numită reformă.”

Astfel, din cauza ingerinței în autonomia locală, potrivit calculelor făcute la acea vreme de specialiști, primăria municipiului Chișinău pierdea peste 40 milioane de lei, municipiul Bălți rata circa 20 milioane de lei, veniturile ratate în cazul celorlalte 8 municipii constituiau 3 – 6 milioane de lei, în bugetele orașelor reședință de raion ajungeau cu unu-trei milioane de lei mai puțin, iar satele, în dependență de mărimea lor, aveau de pierdut de la 100 de mii până la un milion de lei. Constantin Cojocaru a afirmat că după inflațiile care au urmat, sumele pe care le vor pierde comunitățile noastre locale vor fi mult mai mari.

„Dacă cineva încearcă deja prin altă formulă să ia din aceste venituri ale comunităților locale și poate nu știe că Înalta Curte s-a expus încă în 2014 asupra acestei probleme, atunci va trebui din nou să facem uz de acest drept al nostru”, a opinat vicepreședintele CALM.

„Este deja a treia oară când încercăm să ne apărăm în fața unor demnitari care de jumătate de an sau de un an dețin o anumită funcție și deja cred că sunt cei mai mari specialiști în domeniul APL. Dacă nu vom fi auziți atunci va trebui să ieșim în fața cetățenilor și să le explicăm că un demnitar-doi fură comunitățile în amiaza mare”, a conchis Constantin Cojocaru.

Ana Moraru, Serviciul de Comunicare al CALM

Autor: Congresul Autorităţilor Locale din Republica Moldova

Toate comunicatele de presă ale aceluiaşi autor
Toate comunicatele din categoria curentă