Nume
Parola
Vizualizări: 2140
Lucrările de renovare și termoizolare a școlii sportive din Grimăncăuți au fost finalizate
Grimăncăuți, Briceni, 6 Decembrie 2018 — Lucrările de renovare și termoizolare a școlii-internat sportive din satul Grimăncăuți, raionul Briceni, au fost finalizate. Lucrările au fost executate în cadrul unui proiect de asigurare a eficienței energetice implementat de ADR Nord. Astfel, ziua când cei peste 150 de elevi ai școlii sportive se vor bucura de noile condiții este tot mai aproape.

Miercuri, 5 decembrie, a avut loc evenimentul de recepție la terminarea lucrărilor în cadrul proiectului. Autoritățile locale, reprezentanții ADR Nord și responsabilii de renovarea clădirii școlii au analizat calitatea lucrărilor executate.

„Ne bucurăm să vedem că școala sportivă din Grimăncăuți s-a schimbat la față în sensul pozitiv. De fapt, am salvat această importantă clădire de la ruinare. Sportivii de aici duc faima Republicii Moldova peste hotare și merită să-și desfășoare activitatea într-o școală modernă”, a menționat directorul ADR Nord, Vitalii Povonschii.

„Așa cum s-a planificat, în cadrul proiectului de asigurare a eficienței energetice a școlii sportive din Grimăncăuți s-au executat lucrări de reconstrucție a acoperișului clădirii, termoizolarea fundației, s-au executat lucrările de izolare a podului la blocul principal, s-au efectuat lucrări de montare a geamurilor și ușilor. De asemenea, au fost termoizolați pereții exteriori ai clădirii cu aplicarea materialelor de finisaj, au fost construite rețelele inginerești externe de aprovizionare cu apă și gaz și amenajată intrarea centrală. Această investiție va contribui la reducerea consumului de energie termică și la micșorarea cheltuielilor pentru întreținerea edificiului”, a comunicat șeful Secției managementul proiectelor în cadrul ADR Nord, Constantin Bândiu.

Valoarea totală a proiectului de asigurare a eficienței energetice a școlii sportive din Grimăncăuți se cifrează la circa 5,11 milioane de lei, din care 4,98 milioane de lei au fost alocați din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională, iar 130 de mii de lei reprezintă contribuția Consiliului raional Briceni.

www.adrnord.md