Nume
Parola
Vizualizări: 4158
Proiectele selectate pentru finanțare în cadrul Programului de Granturi Mici a”Fondului pentru Tineri Bălţi şi Sîngerei”, ediţia 1
Bălţi, 3 Decembrie 2018 — Asociaţia obştească “Caroma Nord” anunţă lista beneficiarilor, ale căror mini-proiecte au fost declarate câștigătoare în cadrul Programului de Granturi Mici a ”Fondului pentru Tineri Bălţi şi Sîngerei”, ediţia 1.
Comisia de evaluare și selectare a proiectelor a desemnat 7 proiecte câștigătoare din cele 20 dosare depuse în perioada 10 septembrie - 07 octombrie 2018, şi anume:
1. Proiectul “Tinerii pentru modul sănătos de viață!”- echipa “Anticafeneaua din Bălți”, lider de echipă Anastasia Găină;
2. Proiectul “Folclorul crengian” – echipa “Crengienii” (Consiliul de Elevi al L.T.R, ”Ion Creangă”), lider de echipă Fîntînă Ion;
3. Proiectul: Amenajarea sălii de mese (cantină) - echipa: LTME (Consiliul de Elevi al I.P L.T. ”Mihai Eminescu”), lider de echipă Pascari Nona;
4. Proiectul “Invest and rest” - echipa “Incandescență” (Consiliul de Elevi al L.T „Vasile Alecsandri”), lider de echipă Cîrlig Cristian;
5. Proiectul „Noi – promotori ai schimbării” - grup de inițiativă ”Hai, Chișcăreni”, s. Chișcăreni;
6. Proiectul “Ne odihnim frumos în sat” - grup de inițiativă ”Cât trăim pe-acest pământ”, s. Bilicenii Noi, r. Singerei;
7. Proiectul “O sală de dans pentru cei mai buni dansatori rurali” - grup de inițiativă ”Brâuleț - perla Moldovei”, s. Cubolta, r. Singerei.
Proiectele câștigătoare, orientate în scopul încurajării şi creşterii participării tinerilor la dezvoltarea socială şi economică a comunităţii, vor fi finanțate cu suma de 6000 MDL per grant din resursele acordate de Fundaţia Est-Europeană.
Toate proiectele vor fi lansate începînd cu 30 noiembrie 2018, iar termenul de finalizare va fi până la 31 decembrie.

Menţionăm că la această rundă au fost depuse 20 proiecte prin care se solicită suport financiar în valoare totală de 116 531 lei (suma nu include alte surse de finanţare identificate de grupurile de iniţiativă).

Circa 101 tineri, din care: 90 % elevi și 10% studenți, din 9 localităţi au reuşit să formeze grupuri de iniţiativă cu scopul de creare a oportunităților de participare a tinerilor pentru a contribui la dezvoltarea comunității și dezvoltarea personală. Grupurile de iniţiativă, în medie, au în componenţa lor cîte 5 tineri, dintre care din totalul lor sînt: 49 băieţi şi 52 fete.

Conform regulilor programului, toate proiectele au trecut etapa de preselecţie, grupurile de iniţiativă au participat la interviuri de clarificare, ca urmare, echipa Fondului pentru Tineri Bălți și Sîngerei a decis să acorde suport financiar la 7 proiecte finaliste, conform Proceselor verbale ale şedinţelor FpT Bălţi şi Sîngerei), iar valoarea totală necesară pentru finanţare este de 41900 lei.

Alte detalii privind concursul de proiecte şi programul Fondul pentru Tineri Bălți, puteţi obţine direct de la secretarul Fondului pentru Tineri Bălți:
Burlacu Gabriela
Telefon: +373 673 97 918.
E-mail: fptbalti@gmail.com
Facebook: https://www.facebook.com/FondulpentruTineriBalti/.



Proiectul ”Ia un loc în Fondul pentru Tineri!” promovează şi susţine participarea tinerilor cu vârsta cuprinsă între 16-22 ani la viaţa comunităţii locale. Proiectul este implementat în municipiul Bălți și raionul Sîngerei, în parteneriat cu administrația publică locală, ONG-uri de tineret, agenţi economici.
Proiectul este susținut financiar de Fundaţia Est-Europeană din resursele acordate de Guvernul Suediei.