Nume
Parola
Vizualizări: 2256
Peste 40 de experți discută despre planificarea strategică în domeniul aprovizionării cu apă și canalizare în cadrul unui atelier de lucru
Vadul lui Vodă, 4 Octombrie 2018 — În perioada 3-4 octombrie a.c. este organizat un atelier de lucru pentru specialiștii în domeniul aprovizionării cu apă și canalizare (AAC) cu tematica „Experiența internațională privind planificarea în sectorul aprovizionare cu apă și canalizare (AAC)”. La eveniment participă reprezentanți ai Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului (MADRM), membri ai Comisiilor Regionale Sectoriale (CRS) în sectorul AAC ale Consiliilor Regionale pentru Dezvoltare (CRD) Nord, Centru, Sud și Găgăuzia.

Atelierul de lucru este organizat în cadrul proiectului „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova”, implementat de Agenţia de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ), și facilitat de experți internaționali în domeniu AAC din Germania, Estonia și România. Scopul acestuia este transmiterea cunoștințelor, practicilor și experiențelor altor țări în ceea ce privește procesul de planificare și regionalizare a serviciilor AAC.

Serafima Tronza, consultant superior în Direcția politici de management integrat al resurselor de apă, MADRM: „Mulțumim GIZ și proiectului MSPL pentru organizarea unor astfel de ateliere de lucru, pentru care vedem că există un real interes. Planificarea este unul din cele mai importante elemente în domeniul AAC, iar investițiile și suportul partenerilor internaționali în acest sens sunt de un real folos, pentru că luăm foarte multe cunoștințe și practici, care ulterior ne vor ajuta să dezvoltăm acest sector".

Christina Otto, manager de proiect MSPL: „Evenimentul este organizat în cooperare cu Oficiul Regional GIZ din Berlin, care ne-a ajutat să identificăm și invităm experții din Germania, Estonia și România. Principalii beneficiari sunt CRS-urile în AAC, care sunt niște structuri relativ noi. Anume din acest considerent am decis să invităm acești experți internaționali, pentru a ne împărtăși din cunoștințele și experiența lor în domeniul AAC. Atelierul va servi drept o platformă de discuții și dezbateri pentru a găsi soluții pentru o viitoare dezvoltare și cooperare”.

Pe parcursul celor două zile de lucru participanții vor afla mai multe informații despre procesul de planificare în sectorul AAC din Republica Moldova. Totodată, vor avea un schimb de experiență cu experții internaționali în domeniul planificării participative și implicării cetățenilor în domeniul AAC din Germania, cele mai bune practici pentru planificare participativă în Estonia și experiența României în procesul de regionalizare a serviciilor în sectorul apă și canalizare.

Proiectul MSPL este implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) în parteneriat cu Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului al Republicii Moldova și sprijinit financiar de Ministerul German pentru Cooperare Economică şi Dezvoltare (BMZ), Uniunea Europeană, Guvernul României, Guvernul Suediei și Agenţia Elvețiană pentru Dezvoltare şi Cooperare (SDC).

www.serviciilocale.md