Nume
Parola
Vizualizări: 2726
INVITAȚIE PENTRU MASS-MEDIA. Lansarea lucrărilor de construire a sistemului de aprovizionare cu apă a satului Japca, raionul Floreşti
Japca, Florești, 28 Mai 2018 — Evenimentul de lansare a lucrărilor de construire a sistemului de aprovizionare cu apă a satului Japca, raionul Floreşti, va avea loc miercuri, 30 mai, ora 11.00, în incinta Casei de cultură din localitate.

Începute în luna aprilie a.c. și urmând a fi finalizate în luna octombrie a.c., lucrările de construire a sistemului de aprovizionare cu apă a satului Japca se desfășoară în cadrul proiectului „Apă pentru viață în regiunea de nord: raioanele Florești și Soroca”.

230 gospodării din satul Japca, raionul Florești, vor fi conectate la apă potabilă. Lucrările de construire a sistemului de alimentare cu apă potabilă a satului sunt finanțate după cum urmează: locuitorii satului Japca - 326.440 lei; Administrația Publică Locală Japca - 116.000 lei; S.A. „Servicii Comunale Floreşti” - 184.000 lei; Proiectul Elveției de Apă și Sanitație / ApaSan - 7.566.560. Astfel, costul total al proiectului se cifrează la 8.193.000 lei.

La evenimentul de lansare a lucrărilor de construcție a sistemului de alimentare cu apă a satului Japca, raionul Florești, vor participa reprezentanți ai părților implicate: Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Agenției Confederaţiunii Elveţiene SDC, Agenției de Cooperarea Austriacă pentru Dezvoltare ADC, APL, operatori.

Proiectul „Apă pentru viață în regiunea de nord: raioanele Florești și Soroca” este implementat în baza Documentului Unic de Program (H.G. nr. 203 din 29.03.2017) și are ca parteneri Agenția de Dezvoltare Regională Nord, Fundația Filiala din Moldova a Fundației SKAT, implementator a proiectului Elveției de Apă și Sanitație în Moldova / ApaSan, S.A. „Servicii Comunale Floreşti” și Primăria comunei Japca.

www.adrnord.md