Nume
Parola
Vizualizări: 3731
Instruirea reprezentanților societății civile din UTA Găgăuzia
25 Mai 2018 — La Comrat a avut loc primul seminar din cadrul programului de instruire a reprezentanților societății civile din UTA Găgăuzia. La seminar au participat 20 de membri ai organizațiilor neguvernamentale beneficiare de granturi din cadrul proiectului ”Consolidarea societății civile în Găgăuzia” .
Timp de două zile participanți la seminar au studiat particularitățile implementării proiectelor gestionate de organizațiile neguvernamentale. Facilitatorii seminarului, experții naționali Sergiu Neicovcen și Mihail Sirkeli, au moderat discuțiile și activitățile practice în jurul celor mai importante elemente și etape ale managementului de proiect, cum ar fi planificarea implementării, analiza potențialului intern al organizațiilor, managementul resurselor umane, materiale și informaționale necesare etc.
O agenție deosebită a fost acordată managementului financiar al proiectului, în privința căruia participanții au avut mai multe întrebări de clarificat.
În ziua a doua a seminarului discuțiile s-au axat pe interacțiunea și repartizarea rolurilor partenerilor, precum și pe modalitățile de monitorizare, evaluare și raportare a activităților din proiect.
În viitor reprezentații ONG-urilor beneficiare ale proiectului vor mai beneficia de 2 seminare de asemenea orientat spre consolidarea capacităților societății civile din autonomie.
Proiectul „Consolidarea societății civile din UTA Găgăuzia”, finanțat cu sprijinul Uniunii Europene, reprezintă efortul comun al Fundaţiei Soros-Moldova, Centrului Naţional de Asistenţă şi Informare a Organizaţiilor NonGuvernamentale din Moldova CONTACT şi Asociaţiei Obşteşti Piligrim-Demo din Comrat. Activităţile planificate în proiect vor contribui şi la stabilirea unor parteneriate puternice între ONG-urile din Găgăuzia şi cele din alte regiuni ale ţării. În contextul local, proiectul va contribui la un dialog mai eficient şi o colaborare mai mare între ONG-uri şi Autorităţile Publice din UTAG, precum şi cele de nivel central.
Pentru informaţii:
Vasile Cioaric – 079635985