Nume
Parola
Vizualizări: 4023
Vizită de inspectare la stația de tratare a apei din orașul Fălești
Fălești, 13 Aprilie 2018 — Directorul ADR Nord, Vitalii Povonschii, și șeful Secției managementul proiectelor a Agenției, Constantin Bândiu, au inspectat joi, 12 aprilie, stația de tratare a apei din orașul Fălești. Stația a fost montată în cadrul proiectului „Alimentarea orașului Fălești cu apă din râul Prut”, implementat de ADR Nord în perioada 2011-2012.

Vizita de inspectare a reprezentanților ADR Nord a avut loc în contextul noului proiect de asigurare cu apă a orașului Fălești cu apă din râul Prut, aflat în proces de implementare. În prezent, în cadrul proiectului „Asigurarea orașului Fălești cu apă din râul Prut 2”, finanțat din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională (FNDR), sunt efectuate lucrări de construcții-montaj a apeductului magistral Prut-Fălești. Pentru construirea celor 8 km din lungimea totală de 18 km a apeductului magistral au fost valorificați, până în prezent, 12,3 milioane de lei. După finisarea noului apeduct magistral, urmează să fie testată și pusă în funcțiune stația de tratare a apei din orașul Fălești.

Precizăm că în 2012, după montarea stației de tratare a apei din orașul Fălești, apa din Prut nu a ajuns în casele făleștenilor din cauza vechiului apeductului magistral Prut-Fălești, care a cedat. Vechiul apeduct magistral a fost construit la începutul anilor 1980.

www.adrnord.md