Nume
Parola
Vizualizări: 7411
Festivalul Internațional de Muzică „Mărțișor-2018” la Universitatea din Bălți
Bălți, 28 Februarie 2018 — Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți (USARB) va găzdui o serie de recitaluri și spectacole muzicale în cadrul Festivalului Internațional de Muzică ,,Mărțișor – 2018”.

În perioada 1-7 martie, la Universitatea din Bălți vor fi susținute recitaluri ale unor artiști consacrați din Republica Moldova, România, Franța, Germania și Lituania.

Dr. conf., univ. Margarita Tetelea, unul dintre organizatorii evenimentelor, a precizat că la 1 martie va avea loc inaugurarea oficială a Festivalului (bl.II, ora 13:00), după care va fi susținut un recital de vioară și canto de către Marcian David, Mihaela Grajdeanu, Cezar Mititiuc și Alina Pavalache – artiști din România și Franța. În cadrul unei mese rotunde se va discuta despre creația celui care a fost dirijorul și maestrul de cor Ion Pavalache.

La 3 martie, la USARB (bl.II, ora 13:00) va avea loc un recital de flaut susținut de Ion Negură din Republica Moldova, alături de Olga Iuhno și Nadejda Erhan la pian. Vor fi interpretate creații din Bach, Enescu, Rahmaninov ș.a.

La 6 martie, în bl.II, ora 17:00, David Filipe (Portugalia) și David Efremov (Moldova), reuniți în „Primus-Duo” (Germania), vor susține un recital de acordeon și vioară. Despre acest duet se spune că exclusivitatea propriilor aranjamente provoacă reacții entuziaste la publicul spectator.

La 7 martie, în Sala Polivalentă (bl.I, ora 14:30) a Universității din Bălți „Mirage Jazz Orchestra” din Lituania va susține un recital de jazz.

Intrarea este liberă la toate evenimentele.

Manifestările sunt organizate de Secția educație, cultură și viața studențească în comun cu Filarmonica pentru Copii a USARB.

Autor: Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți

Toate comunicatele de presă ale aceluiaşi autor
Toate comunicatele din categoria curentă