Nume
Parola
Vizualizări: 4561
Peste 70 de milioane de lei vor fi alocate din Fondul Național de Dezvoltare Regională, pentru implementarea proiectelor în Regiunea de Dezvoltare Centru, în 2018
23 Februarie 2018 — Peste 70 de milioane de lei vor fi alocate din Fondul Național de Dezvoltare Regională, pentru implementarea proiectelor în Regiunea de Dezvoltare Centru, în 2018. Banii vor fi oferiți pentru proiectele în derulare, iniţiate în anul precedent. Din numărul total de proiecte propuse spre finanțare pentru anul 2018, care vor fi inițiate sau se află în derulare, 13 proiecte sunt destinate Regiunii de Dezvoltare Centru, cu un buget total de 70 646 000,00 lei. Decizia a fost luată în cadrul ședinței din 16 februarie 2018 a Consiliului Național pentru Coordonare a Dezvoltării Regionale.

S-a convenit ca proiectele din domeniul susținerii dezvoltării sectorului privat să fie considerate ca prioritare, în mod special, cele legate de crearea și dezvoltarea condițiilor de activitate a Zonelor Economice Libere, Parcurilor Industriale și Incubatoarelor de Afaceri.

Menționăm că la selectarea proiectelor, s-a ținut cont de anumite criterii și anume: co-finanțarea din alte surse, punctajul acumulat în cadru evaluării de către comisia interministerială, nivelul de pregătire a proiectului pentru lansarea imediată a achizițiilor publice și existența documentației tehnice actualizate.

Astfel, importante surse financiare din FNDR au fost alocate pentru continuarea implementării celor 3 proiecte de aprovizionare cu apă și sanitație, 2 proiecte de eficiență energetică în clădiri publice, 3 proiecte ce țin de drumuri regionale și locale, 4 proiecte din domeniul atractivității turistice și 1 proiect ce ține de dezvoltarea infrastructurii de afaceri.