Nume
Parola
Vizualizări: 1458
CALM continuă instruirea membrilor săi în ceea ce privește gestionarea mai bună a bugetelor locale, dar și cum să crească volumul veniturilor
23 Noiembrie 2017 — Congresul Autorităților Locale din Moldova (CALM) a identificat mai multe modalități care ar permite creșterea esențială a volumul veniturilor la bugetele locale, operarea corectă a resurselor Fondului rutier de către APL, precum și alte aspecte foarte importante în cadrul procesului bugetar pentru 2018. În acest sens, CALM a organizat duminică, 17 noiembrie, curent, în incinta consiliului raional Anenii Noi, o sesiune de informare privind finanțele publice locale și serviciile CALM. La eveniment au participat circa 80 de primari, contabili, ingineri cadastru, perceptori fiscali.

Galina Colun, expert finanțe publice locale le-a vorbit celor prezenți despre particularitățile elaborării bugetului pentru anul 2018, dar și despre cum ar putea fi consolidată baza fiscală a primăriilor, despre cum ar putea crește veniturile locale, dar și despre particularitățile administrării impozitelor și taxelor locale.

Alexandru Morcov, coordonatorul Centrului de Expertiză, Asistență și Instruire al CALM a informat reprezentanții APL despre particularitățile sistemului informațional în domeniul înregistrării și evaluării bunurilor immobile. Expertul CALM a făcut și o prezentare a Serviciului de Suport al Operatorilor mici de alimentare cu apă și sanitație al CALM (SOMAS).

Edilii, contabilii, dar și ceilalți reprezentanți ai APL au menționat că pentru ei sunt foarte binevenite aceste evenimente în cadrul cărora au posibilitatea să însușească multe lucruri noi, CALM fiind unica instutuție care are grijă de aleșii locali.

CALM va organiza evenimente similare și în alte regiuni: Soroca, Râșcani Dondușeni, Niporeni și Florești.

Autor: Congresul Autorităţilor Locale din Republica Moldova

Toate comunicatele de presă ale aceluiaşi autor
Toate comunicatele din categoria curentă