Nume
Parola
Vizualizări: 3312
Experții slovaci au inspectat lucrările de construcție a apeductului de la Bardar
Ialoveni, 6 Noiembrie 2017 — Experții Programului SlovakAid însoțiți de specialiștii ADR Centru au efectuat o vizită de monitorizare la șantierul unde se construiește „Apeduct magistral pentru localitatea Bardar, Ruseștii Noi (etapa 2) și rețele de canalizare pentru or. Ialoveni”. Grupul de monitorizare a verificat ritmicitatea desfășurării lucrărilor, corespunderea volumelor lucrărilor executate cu graficul de implementare. A fost inspectată și calitatea lucrărilor executate de antreprenor și s-a precizat că toate lucrările au fost executate cu respectarea proiectului tehnic și normelor naționale și internaționale de calitate. Anteprenorul a oferit anumiți indicatori de performanță, specificând că, în timpul de față, în cadrul proiectului dat au fost deja executate lucrări în sumă de 4 400 000 lei. Tot în cadrul acestei vizite a fost efectuat testul de presiune a conductei nou construite și s-a constatat că sectorul testat a fost construit conform normativelor și corespunde cerințelor solicitate de partenerul slovac.

Menționăm că pînă la momentul de față au fost montați aproximativ 4125 m de conductă și au fost instalate 8 cămine de vizitare cu armătura, precum și accesoriile în conformitate cu proiectul tehnic

Acest proiect regional a fost înaintat pentru finanțare din Fondul Național de dezvoltare regională în cadrul Concursului de proiecte regionale pentru perioada 2017-2020, iar pentru cofinanțare proiectul a fost depus la Programul SlovacAid (Asistența Oficială de Dezvoltare a Guvernului Slovaciei). Proiectul va fi implementat în perioada 1 martie 2017 - 31 mai 2018. Suma grantului constituie 100 000 €, iar contribuția ADR Senec-Pezinok este 20 000 €.