Nume
Parola
Vizualizări: 5895
Titlul onorific „Professor Emeritus” al USARB a fost acordat dr. hab. Efim Mohorea
Bălți, 30 Octombrie 2017 — Senatul Universității de Stat „Alecu Russo” din Bălți (USARB) i-a acordat profesorului universitar, dr. hab. Efim Mohorea titlul onorific de „Professor Emeritus”.

Distinsul profesor a intrat în posesia acestui titlu pentru cei 46 de ani muncă ştiinţifică şi didactică la USARB.

La Universitatea din Bălți, Efim Mohorea s-a afirmat în cariera didactică începând cu postul de lector superior, din ianuarie 1971 până în 1975, apoi, din 1975 până în1990, în postul de conferenţiar universitar. În 1991 a obținut gradul ştiinţific de profesor universitar. Studiile de doctorat le-a făcut la fostul Institut Politehnic din Chişinău, avându-l în calitate de conducător ştiinţific pe Victor Tiuhtin, la acel moment şef de sector la Institutul de Filosofie al Academiei de Științe din Moscova. În 1970, la Institutul de filosofie de la AŞ din Moscova a susținut teza de doctor în filozofie, iar în 1989, la aceeași academie, a susținut teza de doctor habilitat.

Efim Mohorea a semnat mai bine de o sută de articole ȘI studii ce ţin de probleme filosofice ale ştiinţei, condiţiile libertăţii umane, tipologia adevărului, esența filosofică a semnului și a comunicării semiotice etc. A semnat manualele „Introducere în logică. Manual pentru facultățile și specializările juridice”; „Logica juridică”; „Introducere în logică. Manual pentru facultățile umanistice” și lucrarea în colaborare cu alți doi co-autori –„Dreptul ca sistem și sistemul dreptului”.

Șapte profesori ai Universității din Bălți au fost distinși cu titlul onorific „Professor Emeritus” în cei circa 15 ani de când USARB a instituit acest titlu.

Autor: Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți

Toate comunicatele de presă ale aceluiaşi autor
Toate comunicatele din categoria curentă