Nume
Parola
Vizualizări: 440
Din categorie: Dezvoltare Regională
ADR Nord beneficiază de suport în domeniul achizițiilor publice din partea unui grup de experți străini
Bălți, 19 Octombrie 2017 — O echipă de experți contractați în cadrul proiectului „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova” (MSPL), implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ), a oferit suport specialiștilor ADR Nord în domeniul elaborării documentației de licitație pentru proiectele cu finanțare de la Uniunea Europeană. Joi, 19 octombrie, în cadrul unei ședințe în incinta ADR Nord, participanții la întrunire au discutat despre proiectele de aprovizionare cu apă și sanitație ce urmează a fi implementate în Regiunea de Dezvoltare Nord.

Experții contractați și consultanții GIZ le-au oferit suport specialiștilor ADR Nord în domeniul proiectelor tehnice elaborate, avizate și verificate, pentru a iniția, către sfârșitul anului 2018, procedurile de achiziție pentru lucrările de construcție-montaj.

Experții s-au referit la un șir de aspecte ce țin de componentele tehnice de bază ale proiectelor pe care ADR Nord urmează să le implementeze, vorbind totodată și despre termenii de referință care se vor regăsi în documentele de atribuire, grilele de evaluare a ofertelor etc.

Printre subiectele discutate în cadrul ședinței a fost experiența ADR în privința organizării procedurilor de achiziții, capacitățile de procurare și necesitățile de instruire în domeniul achizițiilor publice a membrilor grupurilor de lucru și membrilor comisiilor de evaluare.

Menționăm că, în perioada următoare, ADR Nord urmează să implementeze șase proiecte finanțate din sursele Uniunii Europene, prin intermediul proiectului MSPL.

www.adrnord.md

Statistica

  • 9787 comunicate de presă
  • 326 jurnalişti înscrişi
  • 133 instituţii/companii înscrise
  • 469 utilizatori înscrişi

Valid XHTML 1.0 StrictMarketing si publicitate