Nume
Parola
Vizualizări: 3222
Peste 18 mii de cetățeni din raioanele Telenești și Orhei vor beneficia de un nou tronson de drum asfaltat
19 Octombrie 2017 — În raionul Telenești au demarat lucrările de construcție a unui drum local de 23 de kilometri care face legătura între raioanele Teleneşti şi Orhei. Acesta va fi modernizat până la sfârşitul anului 2019 și va asigura conexiunea dintre opt localități, facilitînd accesul cetățenilor la servicii publice. În acest context, Secretarul de Stat al Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Dorin Andros a efectuat astăzi, o vizită de lucru pe șantier pentru a discuta cu antreprenorul general și autoritățile publice locale despre prioritățile și obiectivul proiectului. În cadrul vizitei, Secretarul de Stat a comunicat obiectivele proiectului, precizând că acestea stau la baza așteptărilor cetățenilor.

”Prin acest proiect de dezvoltare regională promovăm coeziunea teritorială și sporim activitatea economică în regiune, inclusiv asigurăm mobilitatea forței de muncă. Reabilitarea acestei porțiuni de drum va facilita accesul la servicii publicepentru circa 18 mii de cetățeni din raioanele Telenești și Orhei”, a menționat Secretarul de Stat al Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Dorin Andros, în discuțiile cu autoritățile locale.

În cadrul vizitei directorul Agenției de Dezvoltare Regională Centru (ADR Centru), Viorel Jardan a subliniat că partenerii în comun cu asociații vor gestiona toate activitățile proiectului și vor oferi suport pentru realizarea cu succes a lucrărilor.

”Proiectul prevede implicarea activă a agenților economici care își desfășoară activitatea în aria adiacentă porțiunii de drum, cât și a locuitorilor din localitățile vizate în proiect. Vom monitoriza permanent lucrările de execuție în conformitate cu documentația de urbanism aprobată, condițiile tehnice și detalii de execuție, pentru a fi siguri că lucrările progresează și proiectul va îndreptăți așteptările beneficiarilor”, a precizat directorul ADR Centru, Viorel Jardan.

Lucrările proiectului prevăd reabilitarea și modernizarea infrastructurii rutiere pe o distanță de mai mult de 23 km, reabilitarea și construcția la 17 podulețe, patru intersecții giratorii, amenajarea a cinci intersecții de acces, instalarea marcajelor rutiere și a parapetelor metalice, precum și a 4 stații de transport public. Suma totală a proiectului constituie circa 83,2 mln lei. Banii vor fi oferiți din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională și Fondul Rutier.