Nume
Parola
Vizualizări: 1738
Organizația Global Communities, interesată de colaborarea cu ADR Nord
Bălți, 22 Septembrie 2017 — Natalie C. Hill, specialist tehnic în cadrul Global Communities, a efectuat vineri, 22 septembrie, o vizită la ADR Nord, unde s-a familiarizat cu specificul activităților Agenției, în perspectiva identificării unor piste comune de colaborare.

În cadrul unei discuții cu șefa Secției planificare strategică și programare a ADR Nord, Inga Cojocaru, Natalie C. Hill a oferit detalii despre activitatea organizației pe care o reprezintă în domeniul guvernării și gestionării urbane, accentuând importanța parteneriatelor cu autoritățile locale în promovarea participării cetățenilor și colaborarea cu părțile interesate din comunitate în procesul de luare a deciziilor.

La rândul său, șefa Secției planificare strategică și programare, Inga Cojocaru, a vorbit despre specificul activităților ADR Nord, referindu-se mai cu seamă la politica dezvoltării regionale în Republica Moldova, precum și la procesul de planificare la toate nivelele: național, regional, regional sectorial și local.

Totodată, în cadrul discuțiilor au fost abordate subiecte ce țin de buna guvernare, cooperarea intercomunală, posibilitatea regionalizării serviciilor de Asigurare cu apă și canalizare și Managementul deșeurilor solide. Reprezentanta Global Communities a manifestat interes sporit față Programele regionale sectoriale elaborate în cadrul ADR Nord și mecanismele de asistență oferite autorităților publice locale pentru asigurarea dezvoltării localităților și serviciilor publice în Regiunea de Dezvoltare Nord.

Global Communities este o organizație non-profit fondată în anul 1952, cu sediul în Washington, SUA. Activează în parteneriat cu comunitățile din peste 20 de țări pentru a aduce schimbări durabile, având drept impact îmbunătățirea nivelului de trai al persoanelor vulnerabile prin implicarea comunităților, a sectorului privat, a organizațiilor neguvernamentale și a statului.

www.adrnord.md