Nume
Parola
Vizualizări: 4061
Conferință științifică internațională pe subiecte economice la Universitatea din Bălți
Bălți, 15 Septembrie 2017 — Conferința științifică internațională cu genericul „Asigurarea viabilității economico-manageriale pentru dezvoltarea durabilă a economiei regionale în condițiile integrării în UE” se desfășoară la Universitatea de Stat „Alecu Russo” (USARB), în perioada 15-16 septembrie.

Cercetători și profesori universitari din Republica Moldova, Rusia, Ucraina, România și Israel prezintă în cadrul Conferinței mai bine de o sută de comunicări axate pe teme ce vizează probleme ale economiei, factorii ce asigură competitivitatea și dezvoltarea economică durabilă; probleme ale contabilității și auditului; parteneriatele strategice; realizarea analizelor economice în contextul vectorului spre integrarea țării în UE ș.a.

În deschiderea evenimentului, prof. univ., dr. hab. Ion Gagim, rectorul USARB, a remarcat faptul că prin respectiva Conferință se dă startul manifestărilor științifice, culturale, educaționale în anul de învățământ 2017-2018.

În cursul anului, la Universitatea noastră sunt organizate o multitudine de evenimente de acest gen, fapt care ne bucură, deoarece, sperăm, că acestea contribuie la realizarea dezideratului de a îmbunătăți viața la noi acasă, în Moldova, a menționat rectorul.

Prof. univ., dr. hab, Pavel Topală, președintele Consiliului Științific al USARB, a remarcat faptul că evenimentul este important întrucât abordează aspecte ale economiei, domeniu, care este, de fapt, „sângele unei societăți”.

„În funcție de felul în care cercetătorii depistează punctele forte și punctele slabe ale economiei, iar factorii de decizie le iau în considerare, obținem rezultate respective în localitatea sau țara în care trăim”, a menționat Pavel Topală.

Prorectorul pentru relații internaționale al USARB, conf. univ., dr. Nelli Amarfii-Railean susține că desfășurarea conferinței este binevenită în condițiile în care Republica Moldova se confruntă cu o serie de provocări ce se răsfrâng asupra economiei țării, care este marcată de un potențial redus al procesului de producere.

„Întârzierea reformelor a frânat dezvoltarea unor sectoare ale economiei naționale, iar procesul de creștere economică este foarte fragil și influențat de o serie de factori interni și externi”, a menționat Nelli Amarfii-Railean.

Șefa Catedrei de Științe Economice din cadrul Facultății de Științe Reale, Economice și ale Mediului a USARB, Carolina Tcaci, susține că organizatorii Conferinței speră că cele peste o sută de comunicări care vor fi făcute în cadrul conferinței își vor găsi aplicare.

Participanții la Conferință își prezintă comunicările în cadrul a șapte secțiuni, conform tematicilor.

Autor: Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți

Toate comunicatele de presă ale aceluiaşi autor
Toate comunicatele din categoria curentă