Nume
Parola
Vizualizări: 4584
O educație timpurie de calitate pentru toți copiii: mentori –> educatori –> copii
Chișinău, 9 Februarie 2014 — 260 de mentori și 40 de inspectori școlari din toate raioanele țării au participat, timp de trei zile, la Chișinău, între 6 și 8 februarie 2014, la primul modul de formare a mentorilor, organizat de Ministerul Educației pentru asigurarea unei educații timpurii de calitate pentru toți copiii.

„Îmbunătățirea calității procesului educațional și crearea unui mediu de dezvoltare stimulativ pentru copiii de vârstă timpurie este rezultatul pe care îl așteaptă Ministerul Educației și partenerii de dezvoltare de la activitățile de mentorat din Republica Moldova”, afirmă Viceministrul Educației, Liliana Nicolaescu-Onofrei.

În cadrul acestui Program de mentorat cei mentorii și inspectorii școlari care au participat, în aceste zile, la modului de formare de la Chișinău vor instruiri, la rândul lor, educatorii din țară: 7000 de educatori din mediul rural și 3240 de educatori din mediul urban. După instruiri, mentorii vor oferi educatorilor sprijin permanent în aplicarea bunelor practici educaționale prezentate și exersate la instruiri.

Mentoratul este o inițiativă profesională nouă în Republica Moldova, inițiată în cadrul proiectului „Parteneriat Global pentru Educație”, implementat de către Ministerul Educaţiei al Republicii Moldova, în parteneriat cu Banca Mondială şi UNICEF. Scopul Programului de mentorat ei este de a spori calitatea educației timpurii prin crearea unui sistem de dezvoltare profesională la locul de muncă. Esența Programului de mentorat urmărește transmiterea experienței acumulate de cadrele didactice cu performanțe și oferirea de sprijin în învățare și dezvoltare profesională celor implicați în procesul de educație timpurie: mentori, cadre didactice, manageri etc.

* * *

Proiectul „Parteneriat Global pentru Educaţie”, implementat de Ministerul Educației, se axează pe:
• Sporirea accesului la educație prin reabilitarea instituţiilor preşcolare şi dotarea lor cu mobilier, cărţi, materiale didactice şi jucării
• Îmbunătăţirea accesului la educaţie timpurie pentru copiii cu nevoi speciale, aflaţi în situaţii de risc sporit
• Oferirea serviciilor de educație timpurie de calitate prin instruirea cadrelor didactice şi manageriale din instituţiile preşcolare și implicarea activă a părinților în acest proces.

Contacte:
Ministerul Educaţiei
PROIECTUL „PARTENERIAT GLOBAL PENTRU EDUCAŢIE”
Telefon: +373 22 233897
Fax: +373 22 233 139
E-mail: proiectpge@gmail.com
Web: www.prescolar.md